404 Not Found


nginx
Ford vinde Volvo grupului chinez Geely | FashionLife.ro
HomeDIVERSEFord vinde Volvo grupului chinez Geely

Ford vinde Volvo grupului chinez Geely

Ford a anuntat ca a incheiat un acord cu producatorul auto chinez Zhejiang Geely pentru vanzarea companiei suedeze Volvo, iar cele doua parti estimeaza ca tranzactia va fi finalizata in cel de-al doilea trimestru din 2010, transmite AFP, citata de Mediafax.
“Ford Motor confirma astazi (miercuri – n.r.) ca toate aspectele comerciale de fond legate de posibila vanzare a Volvo Cars au fost reglementate intre Ford si Zhejiang Geely. Cu toate ca au mai ramas unele aspecte de rezolvat inainte de semnare, precum finantarea si acordurile guvernelor, Ford si Geely estimeaza ca un acord final de vanzare va fi semnat in primul trimestru al 2010, iar tranzactia va fi finalizata in cel de-al doilea”, se arata intr-un comunicat al grupului american.

Ford a anuntat in octombrie ca prefera oferta prezentata de Geely. Grupul chinez a propus doua miliarde de dolari pentru achizitia companiei suedeze.

Constructorul auto american a cumparat in totalitate Volvo in 1999, cu 6,4 miliarde de dolari. China a devenit din 2009 cea mai mare piata auto din lume, dupa declinul vanzarilor din SUA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read