HomeDIVERSEFacebook si noul concept de prietenie

Facebook si noul concept de prietenie

facebook_front_1796837b_33756700

Sincer, doar pe la începutul anului 2010 am fost convinsă sau tentată să-mi fac şi eu „ profil pe facebook”. Eram obişnuită cu hi5-ul care deja era în vogă şi aproape oricine avea un cont acolo, nici nu mai ţin minte cum am aflat de el. Am spus că trebuie să-mi fac şi eu cont într-o zi….aşa de plictiseală! Şi mi-am făcut….iar acum nu trece o zi fără să „ feisbucesc” puţin sau „puţin prea mult câteodată”, din fericire sau din păcate.

„Valul” Facebook  face ca şi unele centre comerciale din România, saloane de cosmetica, firme de toate genurile să fie prezente pe facebook. După părerea mea fac comunicarea mai uşoară, ficare poate accesa pagina şi îşi poate exprima liber părerea despre eventualele postări, păreri. Unele companii cu ajutorul paginii de  facebook promovează anumite evenimente şi produse, altele lansează diferite concursuri, fiecare au un conţinut divers și publicul reacţionează la aceste „aplicaţii”.

Dar ce se întâmplă atunci când cineva devine dependent de această metodă de socializare şi de toate aplicaţiile la care are acces prin intermediul facebook? Personal nu cunosc oameni care să fie  declaraţi „obsedaţi de facebook” , doar persoane care tind să pară ca sunt……hmmm cum vine asta? Pai cum să stai ore în şir să „lucrezi în grădina de pe facebook” în timp ce casa ta e vraişte şi ai o groază de lucruri de făcut?

De când cu internetul, omul poate să facă shopping online, poate să se joace online, poate să citească online o carte, ascultă muzică online, poate să comunice cu prietenii online şi lista poate continua. Tehnologia se dezvoltă, lumea evolueaza, nu ştiu dacă aceste noi tehnoligii media au un impact negativ sau pozitiv asupra societăţii. Aş putea spune că sunt avantaje şi dezavantaje, deoarece dacă ştii în ce măsură să consumi produsele new-media nu au de ce să „dăuneze”. Poate cu timpul copiii nu vor mai şti cum e aia să citeşti o carte, să trimiti o scrisoare cuiva, să te joci cu jucăriile în fața blocului…..mă bucur că eu am mai prins vremuri de genul acela.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read