Home DIVERSE Eticheta la piscina

Eticheta la piscina

0
Eticheta la piscina

pool

“Weekend-ul trecut am fost la munte. Pentru că a fost vreme urâtă, am mers cu prietenul meu la piscina hotelului. Era destul de aglomerat. Asta nu ar fi fost o problemă dacă un grup de câțiva copii nu ar fi făcut multă gălăgie sărind în apă și aruncând mingea.

Am vrut să le spun să se oprească, dar prietenul meu a insistat că dacă le atrag atenția vor face exact opusul și că cel mai bine ar fi să vorbesc cu părinții lor. Ce măsură trebuia să iau? În tot acest timp, părinții erau la saună sau la… bar-ul piscinei. Oare numai la noi se poate întâmpla așa ceva?”

În primul rând îți mulțumesc pentru e-mail și mă bucur că te pot ajuta. Nu, se întâmplă așa peste tot pe unde sunt copii needucați și nespuravegheați. Prietenul tău are dreptate. A încerca să le explici tu ce trebuie să facă și ce nu trebuie este o cauză pierdută. Poate nu vor face mai rău, poate se vor potoli o vreme. Această problemă se rezolvă cu părinții. Cu ei trebuie să vorbești.

Dacă sunt de negăsit, poți chema personalul hotelului să se ocupe de acest lucru. De obicei piscinele, mai ales cele acoperite au reguli interioare care nu permit săriturile și joaca cu mingea. Cât despre părinți… ar trebui să știe că piscina nu este locul potrivit pentru a lăsa copiii nesupravegheați, cel puțin din motive de siguranță. La piscină se aplică aceleași reguli de etichetă ca peste tot. Trebuie să gândim înainte de a acționa pentru a nu crea disconfort celor de lângă noi.

Nu se ocupă mai multe chaise longue-uri decât avem nevoie, nu se lasă obiectele personale (ochelari pentru înnot, cască, prosop, halat, papuci, colac, saltea etc) la întâmplare. Nu se joacă volei și nu se fac sărituri dacă nu există loc special pentru aceste activități și dacă nu permite regulamentul.

Zonele de masaj acvatic, de jacuzzi se folosesc pe rând și se eliberează după câteva minute. Joaca este permisă în bazinul pentru copii. La piscină se recomandă costumele de baie, cele întregi pentru femei. Nu se face nudism. Nu se mănâncă pe marginea piscinei. Fiecare piscină dispune de toalete. Folosiți-le! Fiți amabili cu personalul de serviciu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.