HomeDIVERSEEl e monstrul de la Eurovision!

El e monstrul de la Eurovision!

Lordi, trupa finlandeza care a castigat finala Eurovision cu piesa “Hard Rock Hallelujah”, are 5 membri. De cand s-a infiintat, nimeni nu le-a vazut fetele adevarate, ei aparand tot timpul mascati.

In editia de luni, 22 mai, ziarul german “Bild” a publicat insa prima fotografie cu liderul grupului, Tomi Putaansuu, insotita de titlul “Monstrii Marelui Premiu. Toata Germania vorbeste despre cei mai urati castigatori din toate timpurile”.

“Mi s-a spus ca nu voi apuca 60 de ani”. Asa isi justifica Tomi Putaansuu, adica Mr. Lordi, viata si placerile pe care le are. Conform cotidianului “Bild”, cel care conduce trupa de “monstri” ce a speriat Eurovisionul din acest an fumeaza, bea whisky si degusta nonsalant burgeri, fripturi si ciocolata…

Tomi pare normal si are o prietena chiar draguta

Tomi, nascut la 15 februarie 1974, a fost student la Academia de Film. Acum locuieste in Helsinki, capitala Finlandei, impreuna cu iubita lui Johanna si cu doi buldogi. Din copilarie a devenit fanul legendarei trupe Kiss, iar in 1996, in Rovaniemi, a infiintat trupa Lordi, cu care a inregistrat patru albume.

El s-a autointitulat Mr. Lordi, intrand pe scena in “pielea” unei creaturi infricosatoare, de tip Predator. S-a inconjurat cu alte patru ajutoare de nadejde: Kita – extraterestrul, Awa – fantoma, Ox – zombie si Amen – mumia. Cu costume si masti desprinse din cele mai rele cosmaruri…

Mai bine de 14 ani, adevaratele chipuri ale celor cinci membri au ramas necunoscute publicului. In martie 2006, cand un ziar finlandez a iesit pe piata cu o fotografie in care fata “civila” a lui Tomi se zarea partial, acesta a reactionat violent, acuzand publicatia ca ii afecteaza imaginea.

Acum, dupa triumful si controversele de la Eurovision, Lordi sunt “pe val”, desi, dupa cum declara Tomi dupa finala, “multi finlandezi s-au inecat cu cerealele la micul dejun cand au vazut ce “fata” a tarii lor a fost aratata lumii intregi prin noi”.

Inainte de concurs, multi au protestat, cerand chiar parlamentului si presedintelui Finlandei, Tarya Halonen, sa intervina pentru interzicerea participarii trupei la Atena. “Multi ar fi dorit sa trimita un artist plicticos, dar “cuminte”. Majoritatea prefera sa fim cunoscuti drept “tara lui Mos Craciun”, decat ca aceea a unei trupe de monstri ciudati”, spune Tomi.

Desi triumfator si cu o telegrama de felicitare din partea presedintelui Halonen, Tomi nu e mai optimist: “Cred ca nici in 10 ani nu vom mai semna un contract cu o casa de discuri de la noi”.

Surpriza: fantoma Awa e femeie!

In editia de marti, 23 mai, “Bild” a publicat poza unui alt membru al trupei Lordi. Si… surpriza: sub masca terifianta a fantomei Awa, care canta la clape, se ascunde o blonda delicata, de 27 de ani, pe nume Leena Peisa.

Alte doua personaje infricosatoare din Lordi, chitaristul Amen si bateristul Kita sunt, sub “pielea” mastilor, Jussi Sydanmaa si Sampsa Astala. Doar despre identitatea basistului Ox nu se stie nimic.

Idolii & inspiratia lui Tomi = trupa Kiss

Trupa americana Kiss, care l-a inspirat pe Tomi sa formeze grupul Lordi, a lua fiinta in 1973 si a socat prin fetele pictate, costumele horror, show-urile cu mult sange si chiar “decapitari” live, evident trucate .

In 1977 a fost votata cea mai populara trupa din SUA, unde a vandut aproape 20 de milioane de albume, dar adevaratele figuri ale celor patru membri ai grupului au fost descoperite abia in 1983.

Libertatea, 29 mai 2006

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read