HomeDIVERSEDunarea devine amenintatoare

Dunarea devine amenintatoare

Masurile de prevenire a inundatiilor au fost discutate, miercuri, la reuniunea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta. Potrivit agentiilor de stiri, hidrologii au avertizat ca, in zilele urmatoare, este asteptata o viitura pe Dunare.

In aceste conditii, autoritatile centrale si locale au in vedere masuri de consolidare si suprainaltare a digurilor, pentru a reduce riscul producerii unor inundatii. Judetele vizate sunt Ialomita, Calarasi, Galati, Mehedinti si Tulcea.

“Nu avem intentia sa cream panica si griji nefondate, mesajele pe care le dati trebuie sa fie echilibrate, ce ne preocupa e sa tinem situatia sub control si sa luam acele masuri care sa previna efecte grave.

Am vazut aseara la TV ca sunt efecte catasftrofale, nimeni din Guvern nu a zis asa ceva. Ne intalnim ca sa evaluam situatia”a declarat, miercuri, premierul Calin Popescu Tariceanu, citat de agentiile de stiri.

Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor a dat publicitatii un raport, in care se precizeaza ca debitul Dunarii la intrarea in tara a fost in crestere (12.200 metri cubi/secunda), cu aproximativ 50 la suta peste media multianuala a lunii aprilie (7.900 metri cubi/secunda). Au fost depasite cotele de inundatie in 13 statii hidrometrice.

De altfel, numeroase state din Europa Centrala se confrunta cu inundatii. Cel putin patru persoane si-au pierdut viata si alte cateva mii au fost evacuate.

HotNews.ro, D.M., 05 apr 2006

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read