HomeDIVERSEDiete periculoase – 5 dintre cele mai periculoase diete pentru sanatate

Diete periculoase – 5 dintre cele mai periculoase diete pentru sanatate

Specialistii nutritionisti au realizat un top al celor mai periculoase diete care pot aduce prejudicii semnificative sanatatii.

Astfel, conform oamenilor de stiinta, cea mai periculoasa dieta bazata pe medicamente care promit pierderea in greutate. Publicitatea prezinta tot mai multe pastile care mai de care mai eficiente in ajutorul pentru pierderea in greutate intr-o perioada scurta de timp. Cu toate acestea consumul acestor “pastilele minune”, fara consultarea medicului si fara retete, poate duce la probleme de sanatate.

Pe locul doi este o alta dieta – dieta bazata pe lichide si care exclude alimentele solide. Consumul exclusiv a alimentelor lichide afecteaza activitatea intestinului si ne perturba metabolismul.

Pe locul trei in topul celor mai periculoase diete este monodieta. Aceasta dieta consta in alegerea unui singur fel de mancare care sa fie consumat timp de o saptamana. Mono-dietele duc la un deficit serios de nutrienti in organism, la slabirea sistemului imunitar, oasele devin mai fragile, iar riscul de a face o anemie legata de disfunctiile glandelor este destul de mare.

A patra dieta periculoasa pentru sanatate este dieta baza exclusiv bazata pe proteine. Excesul de proteine in dieta poate duce la afectiuni renale si ale metabolismului.

Pe locul cinci este dieta “dulce”. Acesta dieta consta in dulciuri consumate de mai multe ori pe zi cu ceai neindulcit sau cafea. Ca urmare, organismul primeste un exces de carbohidrati, ceea ce duce la dureri de cap si dereglarea activitatii intregului organism.

Astfel, daca tineti la sanatatea voastra, potrivit nutritionistilor numai nutritia echilibrata si exercitiile fizice pot scapa persoana de kilogramele in plus si in acelasi timp sa le mentina sanatoase. Aveti grija si evitati dietele periculoase care va ajuta sa slabiti, dar care va pot produce si dezechilibre grave in sanatate!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read