HomeDIVERSECum sa cresti in inaltime

Cum sa cresti in inaltime

Daca nu esti multumita de inaltimea pe care o ai si te straduiesti sa pari mai inalta purtand zilnic tocuri, avem vesti pentru tine. Este momentul sa apelezi la exercitiile fizice. Chiar daca nu mai esti la varsta la care organismul se afla in plin proces de crestere, aceasta nu inseamna ca nu mai poti castiga un centimetru sau doi in inaltime. Daca vrei si tu sa afli cum poti sa cresti in inaltime, practica urmatoarele exercitii.

Cum sa cresti in inaltime cu ajutorul sariturilor

Pentru a efectua acest exercitiu, trebuie sa te pozitionezi in fata unui obstacol cu o inaltime de 20-30 de centimetri. Sari intr-un picior, incercand sa depasesti inaltimea punctului tau de reper. Repeta exercitiul de 10 ori pentru fiecare picior.

Poti creste in inaltime sarind coarda

  Exercitiile cu coarda pot contribui la adaugarea unui centimetru la inaltimea ta actuala, daca vei efectua 300 de sarituri zilnic. Tine cont de faptul ca trebuie sa te folosesti de ambele picioare in acelasi timp, atunci cand sari. Foloseste un covor moale, pentru ca impactul talpilor cu solul sa fie mai usor de suportat.

Exercitiile la bara te ajuta sa cresti in inaltime

Exercitiile la bara reprezinta o buna modalitate de a creste in inaltime. Pentru aceasta ai nevoie de o bara metalica, pe care trebuie sa o pozitionezi orizontal, la o inaltime cat mai mare. In fiecare zi trebuie sa efectuezi 20 de ridicari ale corpului, ajutandu-te de maini.

Cum sa cresti in inaltime cu ajutorul exercitiilor de intindere

Pentru a realiza exercitiile de intindere, trebuie sa iti relaxezi corpul si mintea. Primul pas consta in intinderea mainilor in fata si in retragerea lor brusca, spre spate. Repeta acest exercitiu de zece ori.

Pentru cea de-a doua etapa, trebuie sa intinzi mainile lateral, in timp ce inspiri. Ai grija ca membrele tale superioare sa formeze un unghi drept cu restul corpului. Ridica-te pe varfuri cat poti de mult si expira, apoi revino in pozitia initiala. Miscarile trebuie repetate si de aceasta data de zece ori.

Exercitiile de Yoga te ajuta sa cresti in inaltime

Yoga este eficienta atat in ceea ce priveste mentinerea corporala, cat si in tratatea unor afectiuni. Daca vrei sa cresti in inaltime cu ajutorul tehnicilor Yoga, trebuie sa urmezi cateva indicatii.

Primul exercitiu are rolul de a separa vertebrele si de a indrepta coloana. Asadar, trebuie sa te pozitionezi in postura verticala, cu picioarele apropiate, cu spatele drept si cu burta trasa. Trageti umerii in spate, ridica privirea spre tavan si ramai astfel timp de un minut. Repeta acest exercitiu de zece ori.

Pentru cel de-al doilea exercitiu trebuie sa stai pe burta, cu mainile intinse in fata. Ridica-ti genunchii de pe saltea, continuand sa te sprijini in maini si in picioare. Indreapta-ti picioarele cat poti de mult si impinge calcaiele cat mai in spate. Ramai in aceasta postura timp de un minut, inspirand si expirand adanc. Exercitiul trebuie repetat de zece ori.

Un alt exercitiu consta in adoptarea pozitiei culcat pe saltea, in timp ce gatul si spatele tau se sprijina pe doua perne cilindrice. Tine genunchii indoiti si intinde mainile cat poti de mult, respirand adanc. Mentine aceasta pozitie timp de cinci minute.

Ultima tehnica de Yoga pe care o poti incerca, daca vrei sa cresti in inaltime, consta in rotiri ale torsului. In acest scop trebuie sa te asezi in pozitia culcat pe saltea, cu mainile intinse, cu capul dat pe spate pe cat posibil si cu picioarele lipite si ridicate. Pentru efectuarea exercitiului in mod corect, trebuie sa iti inclini genunchii usor, catre dreapta, pana cand reusesti sa atingi salteaua cu ei. Revino incet in pozitia initiala si continua miscarea catre stanga, pana cand genunchii tai ating din nou salteaua. Acest exercitiu trebuie realizat de zece ori, inspirand si expirand adanc de fiecare data.

Indiferent de exercitiul pe care il alegi pentru a creste in inaltime, daca vei fi motivata si vei da dovada de rabdarea necesara, rezultatele se vor observa. In plus, activitatea fizica sustinuta iti va aduce beneficii si pe plan mental, nu doar fizic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read