HomeDIVERSECulorile si semnificatia trandafirilor: tu ce preferinte ai?

Culorile si semnificatia trandafirilor: tu ce preferinte ai?

Trandafirii sunt unele dintre cele mai populare flori. Ei sunt daruiti de catre domnii indragostiti iubitelor, sunt alesi de mirese pentru a le innobila buchetul din ziua cea mare sau sunt folositi pur si simplu pentru a decora interioarele caselor, gratie elegantei pe care o emana.

tradafiri_1

Totusi, nu toti transmit acelasi mesaj. Afla ce semnificatie au trandafirii, in functie de culori, pentru a descoperi mesajele ascunse din spatele acestor flori.

Legenda trandafirilor

De-a lungul mileniilor, fiecare civilizatie a creat propria legenda referitoare la aparitia trandafirului. Astfel, grecii considerau ca zeita Afrodita i-a daruit fiului sau, Cupidon, pe langa arc si tolba cu sageti si un trandafir.

Pe de alta parte, musulmanii credeau ca trandafirul a luat nastere din lacrima Profetului Mahomed, in timp ce hindusii spuneau ca din aceasta floare creatorul universului, Brahma, a creat-o pe Lakshmi, una dintre sotiile zeului Vishnu.

Nici romanii nu s-au lasat mai prejos si chiar au creat o sarbatoare in jurul semnificatiei trandafirului, pe care au numit-o Rosalia. Aceasta era celebrata primavara si avea drept scop comemorarea stramosilor. Pe mormintele acestora erau asezate coroane din trandafiri roz. Mai tarziu, sarbatoarea devenita crestina a luat numele de Rusalii.

Semnificatia trandafirilor rosii

Trandafirii rosii sunt pe primele locuri pe lista florilor preferate de catre barbati pentru a le oferi, dar si pe cea a femeilor. De-a lungul istoriei, nici artistii nu au ezitat sa foloseasca acest simbol in operele lor, pentru a exprima diverse trairi si sentimente intense.

Trandafirii rosii semnifica dragostea si sentimentul de pretuire, asadar prin intermediul lor se poate transmite cu usurinta mesajul “Te iubesc”.

Inca din cele mai vechi timpuri, aceste flori i-au fost atribuite zeitatii care intruchipa iubirea, indiferent de cultura. Chiar mai mult, trandafirii rosii erau folositi drept decor in cadrul ceremoniilor de casatorie, considerandu-se ca in acest mod divinitatea isi va indrepta privirea catre cei doi indragostiti si ii va binecuvanta.

Semnificatia trandafirilor roz

Trandafirii roz se numara printre florile cele mai reprezentate in arta, de-a lungul istoriei. Preferinta pentru acesti trandafiri are si o explicatie: soiurile de aceasta culoare au mai multe cicluri de inflorire de-a lungul unui an si sunt mai rezistente.

Semnificatia trandafirilor roz este legata de rafinament si delicatete. Daca primesti un astfel de buchet, inseamna ca persoana care ti-a facut acest dar te admira.

Semnificatia trandafirilor albi

Trandafirii albi inspira, in primul rand, puritate. In functie de ocazia cu care sunt oferiti insa, semnificatia trandafirilor albi difera. De la respect si apreciere, pana la speranta unui inceput sau un semn de adio, aceste flori poarta diverse intelesuri. De aceea, ele sunt folosite in aranjamente create pentru diferite evenimente.

Semnificatia trandafirilor galbeni

Trandafirii galbeni au devenit cunoscuti tarziu, de-abia in secolul al 18-lea, cand au fost descoperiti in Orientul Mijlociu. Daca pana atunci erau faimosi trandafirii roz, odata ce varietatea galbena a ajuns in Europa, aceasta a devenit populara rapid in randul pasionatilor de horticultura.

Semnificatia trandafirilor galbeni difera de la o cultura la alta. In timp ce populatia din Orient considera ca aceste flori aduc bucurie si simbolizeaza intelepciunea si puterea prieteniei, europenii folosesc trandafirii galbeni cu o conotatie negativa: gelozie si dragoste spulberata.

Ramane la latitudinea ta sa alegi semnificatia trandafirilor galbeni. Cert este faptul ca nuantele solare ale acestor flori aduc aminte de stralucirea verii si de bogatie.

Semnificatia trandafirilor orange

Trandafirii orange semnifica dorinta, pasiune si entuziasm. Avand in vedere faptul ca aceasta floare are o culoare aparuta in urma combinatiei rosului cu galbenul, ea poate reprezenta dorinta unei persoane de a duce o relatie de prietenie la un alt nivel, pentru ca nutreste sentimente de iubire.

Atunci cand vrei sa ii conferi o nota de caldura atmosferei din locuinta ta, alege un buchet de trandafiri orange. Ei iti vor aduce aminte de apusurile linistite ale inceputului de toamna si vor parfuma aerul cu o aroma subtila.

Semnificatia trandafirilor violet

Una dintre cele mai rare si mai deosebite varietati de trandafiri este cea violet. Este cunoscut faptul ca aceasta culoare a reprezentat dintotdeauna regalitatea. Atunci cand vine vorba despre semnificatia trandafirilor violet, aceasta consta in exprimarea unor sentimente de apreciere si de respect.

Pentru ca nuantele de violet sunt atat de greu de obtinut, simbolismul acestor flori este in stransa legatura si cu senzatia de uimire pe care ti-o creeaza faptele sau persoanele deosebite.

Semnificatia trandafirilor difera in functie de culorile acestora. Din acest motiv, trebuie sa tii seama de florile pe care le alegi, pentru a nu transmite un mesaj gresit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read