Din 22 octombrie, normele BNR se aplica si pentru creditele oferite in magazin de societatile de consumer finance. Desi amenintat cu disparitia, celebrul “credit doar cu buletinul” a reusit sa supravietuiasca. Institutiile financiare nebancare au gasit «modalitati» de a-si tine in viata produsul financiar cel mai mediatizat.

Creditul cu buletinul nu a disparut. Desi din reclamele radio si tv prin care eram indemnati sa luam un credit cu buletinul pe ultima suta de metri, ne imaginam sfarsitul unei ere, lucrurile nu s-au schimbat chiar atat de mult. Cei care nu vor sa se ingroape in documentele cerute de obicei la acordarea unui credit de consum pot sa respire in continuare linistiti.

Doar ca acum nu mai pot pleca cu bunul achizitionat dupa doar 2 ore de la completarea cererii si declaratiei de venit pe proprie raspundere, ci vor fi nevoiti sa astepte mai mult, posibil chiar cateva zile.

Noua procedura de acordare

In magazinele Flanco se va acorda cel putin pana la sfarsitul anului creditul cu buletinul. Piedica cea mare din calea acordarii, adeverinta de venit de la locul de munca, a fost eliminata. Rezolvarea a fost gasita chiar in textul noilor norme.

Deoarece nu se stipuleaza nicaieri ca adeverinta trebuie adusa de cel care cere creditul, Flanco, alaturi de partenerii sai financiari, sar in ajutorul solicitantului. Clientii nu sunt nevoiti sa aduca nici un act in plus fata de ce li se cerea inainte. Acestea vor fi obtinute, prin costuri suplimentare suportate de furnizori, direct de la angajator.

Conso.ro, 26 oct 2006

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.