HomeDIVERSECompunerea melodiilor - Cum sa te regasesti in ceea ce compui

Compunerea melodiilor – Cum sa te regasesti in ceea ce compui

Ce este compunerea melodiilor? Chiar compui cand iti scrii melodiile sai numai copiezi?

Din moment ce compozitorii isi scot banii doar din ceea ce compun, acest lucru va pune o presiune mare pe ei. Unii compozitori asculta mereu piesele populare si incearca sa le imite in melodiile proprii.

Eu vad doua moduri de a fi un compozitor:

1. Ascultand multe hituri si incercand sa scrii melodii asemanatoare. Ascultand hituri si citind despre melodiile care sunt la moda poti ghici ce melodii vor avea succes in viitor.
2. Incercand sa fi tu insuti si sa creezi melodii care iti plac tie, sperand ca vor trezi aceleasi emotii si in altii.

Cea din urma metoda mi se pare cea mai satisfacatoare din punctul de vedere al evolutiei proprii. Me simt bine si fericit cand sunt creativ, iar ca si compozitor simt ca acest proces face parte din a te cunoaste mai bine.

Iar in felul acesta poti crea melodii care vor deveni hituri. Melodia Yesterday este doar un exemplu al unui hit neobisnuit.

Scrierea melodiilor poate fi o activitate foarte satisfacatoare, iar nivelul de originalitate depinde de felul in care scrii melodia. Poti ajuta partile creative ale creierului sa devina active, sau poti folosi partile calculative, sau pe ambele deodata.

Daca ma lasati, v-as impartasi cateva idei din propriile mele experiente cu scrisul melodiilor:

1. Stati jos cu chitara sau la pianul vostru, cantand sau fredonand, fara ca sa va asteptati sa creati ceva exceprional. Cand va permiteti sa calatoriti un pic mai departe de partea calculativa a creierului si intrati in padurile imaginatiei si creativitatii, veti avea ideai fantastice.
2. Limitatiile va pot ajuta creativitatea. Limitati-va la folosirea unor acorduri precum G Em Am D7. Multe melodii folosesc aceste acorduri, dar va fi loc si pentru altele. Sau puteti folosi un acord mai putin comun, precum E C C#m G#m.
3. Inregistrati-va in timp ce fredonati ceva sau cantati la instrumentul muzical. Ascultand aceste inregistrari puteti sa va inspirati mai tarziu, pentru a compune melodii interesante.

Chiar daca uneori simtiti ca nu puteti scrie melodii asa cum o fac alti compozitori, nici ei nu pot scrie melodii ca si voi. Un gand linistitor, nu-i asa?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read