In vreme ce industria cinematografica ne-a uimit de-a lungul timpului cu femei absolut superbe, precum Audrey Hepburn , Grace Kelly, Elizabeth Taylor sau Marilyn Monroe (si lista poate continua), istoria nu este lipsita de personaje feminine incantatoare, despre care insa nu stim prea multe. Noi iti prezentam cateva dintre cele mai frumoase femei din istorie, care ne-au impresionat prin gratia lor unica, dar si prin povestile lor fascinante.

Cele mai frumoase femei din istorie

Mercedes de Acosta (1893 – 1968)

Mercedes de Acosta a cochetat cu poezia, dramaturgia si designul vestimentar, fiind foarte populara in cercurile selecte ale vremii respective. Relatiile apropiate cu celebritati precum Greta Garbo sau Marlene Dietrich, dar si orientarea sexuala pe care nu o ascundea, i-au adus notorietate, insa au starnit si zvonuri rautacioase referitoare la natura legaturilor ei cu faimoasele actrite. Invaluita in mister, Mercedes de Acosta ne-a atras si prin frumusetea ei, care ne-a ramas intiparita in minte.

Sursa foto: looking-for-mabel.webs.com

Kathleen Garman (1901 – 1979)

Kathleen a fost una dintre faimoasele surori Garman, cunoscute la inceputul anilor ’20 datorita cercurilor de artisti din care faceau partie si a comportamentului lor considerat scandalos la vremea respectiva. A fost muza si amanta sculptorului Jacob Epstein, cu care s-a si casatorit, in cele din urma, dupa ani de zile de aventuri care au starnit zvonuri care mai de care mai picante in societate. Dupa ce i-am admirat poza, am inteles si de ce a fost ravnita de atatia barbati: frumusetea ei este fermecatoare!

Sursa foto: www.npg.org.uk

Mina Loy (1882 – 1966)

Mina Loy a fost o poeta cunoscuta, al carei talent artistic nu s-a oprit la versuri, ci a mers si in directia dramaturgiei, actoriei si a designului de lampi. In vreme ce poeziile ei au fost apreciate de nume precum T.S. Elliot sau Gertrude Stein, ea s-a facut remarcata ca una dintre cele mai proeminente figuri feministe ale vremii si a scris chiar si un manifest ca raspuns la misoginismul fondatorului futurismului, F.T. Marinetti. Pe langa povestea ei interesanta, pe noi ne-a atras si frumusetea cu care a inzestrat-o natura.

Sursa foto: poetrycrush.com

Annie Kenney (1879 – 1953)

Dreptul de a vota nu ni se pare ceva remarcabil in ziua de azi, insa a fost nevoie de eforturi enorme din partea femeilor pentru a se ajunge la aceasta egalitate. Annie Kenney a fost o cunoscuta activista si conducatoare a Uniunii Politico-Sociale a Femeilor. Ea a luptat pentru dreptul reprezentantelor sexului frumos de a vota, fiind arestata de 13 ori la manifestatiile pe care le organiza. Annie avut inclusiv curajul de a intrerupe o intalnire politica intre Churchill si Sir Edward Grey, pentru a-i intreba pe cei doi daca sunt de parere ca femeile ar trebui sa voteze. Niciunul nu a raspuns, iar ea si cealalta femeie cu care protesta au fost inchise timp de trei zile.

Pe langa faptul ca ne-a starnit admiratia pentru spiritul luptator pe care l-a afisat, Annie Kenney ne-a impresionat si prin infatisare, motiv pentru care am inclus-o pe lista celor mai frumoase femei din istorie.

Sursa foto: hottiesfromhistory.tumblr.com

Elizabeth Siddal (1829 – 1862)

Elizabeth Siddal a fost model pentru numerosi pictori, poeta si artista. Datorita frumusetii ei, ea a pozat pentru numeroase portrete si a fost apreciata in special de Confreria Prerafaelitilor, un grup de artisti interesati de pictori mai vechi, in special cei care l-au precedat pe Rafael, dupa cum sugereaza si numele grupului. Frumoasa femeie cu parul de foc a fost o adevarata muza pentru un grup mare de talente in arta plastica si ne-a atras atentia si noua, gratie senzualitatii pe care o emana in picturile in care este infatisata.

Sursa foto:modernpost.wordpress.com

Alice de Janze (1899 – 1941)

Alice de Trafford, devenita mai tarziu contesa de Janze, se tragea dintr-o familie foarte bogata si a devenit cunoscuta in cercurile de oameni instariti, fiind o mostenitoare cu o avere de milioane de dolari. In anii ’20, ea i-a cunoscut pe membrii unei comunitati de expatriati care traiau in Africa si erau notorii pentru stilul de viata hedonist. Alaturi de acestia, Alice a petrecut ani de zile in Kenya, unde s-a adancit tot mai mult in vicii. In 1927, contesa a incercat sa isi ucida sotul si apoi sa se sinucida. Amandoi au supravietuit, iar traiul ei zbuciumat si-a continuat cursul pana cand, in 1941, s-a impuscat mortal. Aceasta femeie frumoasa are o istorie intunecata si a fost sursa de inspiratie pentru diverse opere de fictiune si non-fictiune.

Sursa foto: oberon481.typepad.com

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai frumoase femei din istorie, ale caror povesti ne-au impresionat in aceeasi masura ca infatisarea lor fermecatoare. Desi suntem obisnuite sa cautam chipuri perfecte mai mult in cinematografie, exista multe alte exemple de femei superbe care s-au remarcat de-a lungul istoriei.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.