HomeDIVERSECele mai bune TRUCURI pentru a duce la bun sfârşit o DIETĂ

Cele mai bune TRUCURI pentru a duce la bun sfârşit o DIETĂ

Curele de slăbire sunt unele dintre obiectivele tale care au fost mereu sortite eşecului? Chiar dacă ai avut voinţa de a te apuca de mai multe ori de diete pentru a da jos kilogramele în plus, nu ai reuşit niciodată să le duci la bun sfârşit, fie pentru ca ai cedat tentaţiilor culinare, fie pentru că nu ai avut suficientă răbdare să aştepţi rezultatele.

Eva.ro notează câteva trucuri utile care te ajută să termini o dietă şi să slăbesti sănătos şi definitiv!

1. Alege diete sănătoase!

Vrei, ca orice femeie, să slăbeşti cât se poate de repede si fără a depune prea mari eforturi în acest sens, nu-i aşa?

Chiar dacă dietele de slăbit minune, care promit slăbirea unui număr impresionant de kilograme într-un timp record, îţi fac cu ochiul şi par cele mai simple şi accesibile, este important să gândeşti realist şi să îţi dai seama că acestea sunt nesănătoase şi condamnate efectului yo-yo (odată ce termini dieta, kilogramele pierdute se pun iarăşi la loc).

Este important să alegi o dietă sănătoasă, care te slăbeşte progresiv şi pe termen lung şi să te obişnuiesti cu gândul că o slăbire sănătoasă se face în timp şi cu multă răbdare.

2. Personalizează-ţi dieta!

Consultarea unui nutriţionist nu este întotdeauna un moft. Multă lume crede ca nutriţioniştii încearcă prin dietele pe care le promovează doar să se “vândă” şi să facă bani frumoşi de pe urma naivităţii femeilor care au nevoie să slăbească. Însă, în final, acestea reprezintă cea mai sănătoasă şi uşoară metodă de a slăbi, iar rezultatele sunt garantate.

Un medic nutriţionist te va ajuta să slăbeşti fără ca măcar să simţi acest lucru. Îţi va crea o dietă personalizată, adaptată nevoilor, dar mai ales preferinţelor tale culinare, pentru ca efortul pe care îl depui în toată perioada regimului să fie minim.

În situaţia în care ţi se permite să mănânci aproximativ tot ce îţi place şi nu ai restricţii foarte mari, vei fi mai puţin tentată să renunţi la dietă.

3. Elimină tentaţiile si factorii care-ţi pot distruge dieta!

Tentaţiile culinare nocive sunt la tot pasul şi nu este întotdeauna uşor să rezişti în faţa lor, acesta fiind motivul pentru care ai şi renunţat la multe dintre dietele pe care le-ai ţinut de-a lungul timpului.

Alege isteţ locurile unde ieşi cu prietenii, astfel încât să nu fii tentată să mănânci alimente care-ţi pot distruge dieta. De asemenea, evită să ţii în frigider sau în casă dulciuri şi alte alimente pe care incerci sa le ţii la distanţă de silueta ta.

Ia-ţi toate măsurile de precauţie pentru a sta departe de tentaţii. Îţi va fi mai
uşor să duci dieta până la capăt.

4. Notează-ţi rezultatele şi reuşitele pe masură ce le atingi!

A scrie pe hârtie fiecare peformanţă şi rezultat din perioada în care ţii dieta reprezintă o metodă eficientă de a te motiva şi de a merge înainte, în efortul tău de a slăbi.

Potrivit specialiştilor, impactul pe care-l are notarea acestora pe hârtie este imens şi recitirea lor constantă contribuie la succesul demersului întregii diete.

5. Stabileşte-ţi obiective realiste, dar motivante!

Există o mulţime de motive pentru care este bine sa ţii dietă şi să mănânci sănătos, însă este important să găseşti acea motivaţie personală, importantă pentru tine, care să te ajute să duci dieta până la capăt.

Ia ca motivaţie o rochie care iţi place foarte mult, dar nu te mai încape, un eveniment important care se apropie şi pentru care vrei să slăbeşti sau o problemă de sănătate de care ai scăpa dacă ai da jos kilogramele în plus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read