De la comentarii acide la adresa vedetelor prost îmbrăcate şi imagini exclusive din culisele prezentărilor de modă, la ponturi pentru haine frumoase şi ieftine, blogurile următoare au cu siguranţă un cuvânt important de spus când vine vorba de arta vestimentaţiei:

Style.com
http://www.style.com

O a doua reşedinţă online a revistelor „Vogue USA” şi „W” (după siturile oficiale ale fiecăreia dintre cele două publicaţii), Style.com este cunoscut drept un răsfăţat al prezentărilor de modă şi al petrecerilor mondene, de cele mai multe ori oferind publicului materiale video şi foto„de la faţa locului”, în exclusivitate.

Mişto’ aici: jurnalele video Vogue şi lista de preferinţe, sau „lookbook” cum o denumesc ei, o selecţie a articolelor, fotografiilor sau videourilor din site, care ţi-au plăcut.

Fashionista.com
http://www.fashionista.com

Creat de Elizabeth Spiers, de asemenea „mămica” lui Gawker.com, unul dintre cele mai cunoscute situri de bârfe mondene din America, Fahionista este o sursă zilnică de comentarii inteligente şi amuzante la adresa mai multor factori integranţi din industria modei.

The Budget Fashionista
http://www.thebudgetfashionista.com

Dacă aş fi locuit în America, The Budget Fashionista ar fi fost probabil blogul pe care l-aş fi consultat cu sfinţenie, în fiecare dimineaţă. Îngrijit de Kathryn Finney, el vine în ajutor persoanelor cu buget limitat, dar care ţin la vestimentaţie, după cum spune şi sloganul blogului: „be fabulous for less”. Oferă informaţii la zi despre magazine cu reduceri din New York , Los Angeles, Chicago, dar şi despre cele online.

enVogue
http://www.envogue.me

Prea pretenţioasă pentru ce oferă siturile de modă obişnuite? Atunci încearcă enVogue.me – un blog cu informaţii impecabile şi la obiect despre lumea modei. De apreciat aici este stilul în care autoarea îşi expune opiniile – uşor colocvial, însă parcă elevat în acelaşi timp. Uşor subiectiv, dar parcă obiectiv.

The Sartorialist
http://thesartorialist.blogspot.com

The Sartorialist este un blog de care m-am îndrăgostit irecuperabil acum doi ani şi pe care intru zilnic de atunci. Veţi găsi aici o compilaţie de fotografii cu oameni deosebiţi… care dau culoare străzilor pe care merg.

În spatele blogului stă Scott Schuman, care pe vremuri a lucrat ca marketer pentru unii dintre cei mai mari designeri ai lumii. De la sfârşitului anului 2005 el a început să fotografieze persoane ale căror stil vestimentar i-a atras atenţia, în New York sau în alte oraşe în care poposeşte. Acum, Schuman scrie o rubrică lunară pentru revista „GQ” şi îngrijeşte un blog găzduit de Style.com.

Go Fug Yourself
http://www.gofugyourself.com

Iată un blog pentru scorpia din tine! Două „pisicuţe” cu capul pe umeri, Heather şi respectiv Jessica, nu scapă nici o ocazie de a le taxa pe vedetele care cred că dacă e de firmă, merge orice. Comentarii acide, însă fondate, la adresa piţipoancelor din rândul starurilor hollywoodiene.

I Am Fashion
http://iamfashion.blogspot.com

I Am Fashion este scris de două studente, sub pseudonimele de Barneys Girl şi Harrods Girls. B Girl locuieşte în Chicago, iar H Girl studiază în Londra , trăieşte în Hong Kong şi călătoreşte foarte mult. Cele două scriu în mare parte despre noile lor achiziţii sau ale prietenelor lor şi despre cum pot fi purtate mai bine. Cu toate că unele însemnări sunt scrise… să spunem „candid”, unele dintre sfaturile lor în materie de modă vă pot fi de folos.

The Bag Blog
http://www.thebagblog.com

Blog destinat iubitoarelor de poşete. Elegante, sport, casual, de laptop, de voiaj… autoarea, Sara  Piaseczynski, scrie despre preferinţele ei în materie de genţi, de cele mai multe ori ţinând cont şi de elemente de confort şi calitate.

Frugal-Fashionista
http://frugal-fashionista.blogspot.com

Frugal-Fashionista este blogul care le învaţă pe cititoare cum să se îmbrace ca vedetele lor preferate, cu bani puţini. Autoarea blogului ia câte un star îmbrăcat foarte bine şi recreează vestimentaţia, cu haine şi accesorii asemănătoare, care nu depăşesc 50 de dolari, fiecare. De cele mai multe ori, ea dă şi linkuri către magazinele online, de unde se pot achiziţiona obiectele.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.