Contribuie la buna functionare a sistemului digestiv
Pe langa faptul ca ajuta la arderea grasimilor, ceaiul de ghimbir poate fi consumat in cazul in care suferi de afectiuni ale tractului digestiv sau ai nivelul colesterolului rau prea mare. Datorita faptului ca in compozitia radacinii de ghimbir exista uleiuri volatile, consumul de ceai contribuie la buna functionare a sistemului digestiv si la reducerea aciditatii intestinale. De asemenea, ghimbirul reduce inflamatiile intestinale, combate constipatia sau diareea si inhiba formarea colesterolului rau in ficat.
Consuma 2-3 cesti de ceai pe zi
Pentru prepararea ceaiului ai nevoie de radacina de ghimbir peste care se adauga in apa, se pune la fiert, se lasa la infuzat, dupa care ceaiul se strecoara si se bea.
Consumul moderat de ceai de ghimbir nu pune in pericol sanatatea celui care opteaza pentru un astfel de remediu natural, insa folosirea lui de catre femeile insarcinate a lansat cateva controverse. Desi s-a dovedit ca ceaiul de ghimbir reduce greata de dimineata, femeile insarcinate nu ar trebui sa consume mai mult de 1 gram de radacina uscata de ghimbir. Pentru restul persoanelor se recomanda consumul a 2-3 cesti de ceai pe zi.
Este de la sine inteles ca includerea ceaiului de ghimbir in dieta de zi cu zi nu va face minuni, daca se consuma alimente bogate in calorii si nu se face putina miscare (cel putin 30 de minute in fiecare zi). Asadar, opteaza pentru o dieta bogata in fructe si legume si bea ceai din radacina de ghimbir in fiecare zi. Efectele benefice ale ceaiului se vor vedea in timp, de aceea perseverenta este cuvantul cheie, atunci cand vine vorba de scaderea in greutate.
Atentie !
Inainte de a incepe o cura cu ceai de ghimbir cere parerea unui specialist, mai ales daca iei medicamente care au rolul de a subtia sangele.