O banală rochie a stârnit una dintre cele mai aprinse dezbateri din istoria internetului. Astfel, milioane de oameni din întreaga lume se întreabă dacă rochia de mai sus este albă cu auriu sau albastră cu negru, scrie Time.

O tânără din Scoţia a postat pe Tumblr o fotografie cu rochia, întrebându-i pe oameni ce culoare cred ei că are aceasta. Caitlin McNeill (21 de ani) susţinea că o prietenă a purtat această rochie la o nuntă, iar invitaţii s-au certat, întrebându-se dacă rochia respectivă este albă cu auriu sau albastră cu negru.

Postarea tinerei a declanşat isteria pe internet, oamenii exprimându-şi opinia şi întrebându-se cum este posibilă o asemenea iluzie optică. Iată mai jos fotografia originală şi apoi cele două variante modificate (stânga şi dreapta), una pentru a evidenţia albul cu auriu, iar cealaltă – pentru a evidenţia albastrul cu negru.

Fotografia cu rochia s-a viralizat rapid, iar vedete ca Justin Bieber, Taylor Swift, Miley Cyrus, Kayne West sau Kim Kardashian au avut opinii împărţite referitoare la culoarea acesteia. ”Eu o văd albă cu auriu, soţul meu – albastră cu negru”, a scris Kim Kardashian pe Twitter.

În realitate, rochia este albastră cu negru, ea fiind comercializată de Roman Originals. Explicaţia ”oficială” pentru iluzia optică este că persoanele mai în vârstă sunt mai puţin sensibile la lumina albastră, astfel că acestea tind să vadă rochia ca fiind albă cu auriu, în timp ce persoanele mai tinere o văd albastră cu negru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.