HomeDIVERSECe trebuie sa stii atunci cand alegi un lubrifiant

Ce trebuie sa stii atunci cand alegi un lubrifiant

Daca ai decis sa-ti condimentezi viata sexuala cu diferite tipuri de lubrifianti, ai grija sa te informezi inainte ce produs e potrivit pentru tine!

Primul lucru pe care trebuie sa il iei in calcul atunci cand alegi un lubrifiant este faptul ca orice produs nou poate fi nepotrivit pentru tine sau partenerul tau. Arunca o privire peste ingrediente si aplica pentru inceput o cantitate mica pe mana, pentru a vedea cum reactioneaza pielea ta la produsul ales.

Prezervatitvul si lubrifiantul pe baza de ulei n-au ce cauta impreuna. Exista riscul ca prezervativele din latex sa se deterioreze la contactul cu uleiul, in orice forma ar fi acesta. Asa ca, citeste eticheta inainte sa cumperi produsul si ai grija inclusiv la lotiunile de masaj, daca planuiesti o partida de sex dupa.

Alege in schimb un lubrifiant pe baza de apa sau chiar pe baza de silicon. Cel din urma este preferabil altor tipuri de lubrifianti, pentru ca nu compromite siguranta prezervativului. In plus, poate fi utilizat chiar si atunci cand faci sex in apa. Atentie insa la cantitate – aplica doar o picatura, pentru ca e foarte concentrat.

Daca ai pielea foarte sensibila, evita lubrifiantul cu spermicide. In general, nu este recomandat de medici, pentru ca are in compozitie substante pe baza de nonoxynol-9. Acestea sporesc riscurile transmiterii bolilor sexuale si pot cauza iritatii, atat pe organele genitale ale femeii, cat si pe cele ale barbatului.

Trebuie sa iei in calcul si faptul ca tu esti mai predispusa decat partenerul tau la infectii, pentru ca produsele pe care alegeti sa le folositi ajung in cele din urma in vaginul tau.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read