HomeDIVERSECasa faimosului Blarney Stone

Casa faimosului Blarney Stone

Cork City este al treilea oras ca marime din Irlanda si a fost mereu un port maritim important. Raul River Lee curge prin oras prin doua canale principale, iar strazile mai importante sunt construite peste aceste canale. Vizitatorii vin in aceasta regiune de 250 ani.

Este un oras de universitate, cu mai mult de 25.000 de studenti. Orasul are doua institutii de facultate numite Cork Institute of Technology si University College Cork.

Orasul are o multime de piete colorate, unde se pot cumpara cascavaluri specifice, paine proaspata sau oua proaspete, cumparate direct de la fermier. Mierea autohtona si dulcetile de casa sunt si ele populare.

Pe South Main Street se poate gasi faimoasa fabrica de bere Beamish and Crawford. Partea de sud este dominata de consiliul orasului, pe a carui scari s-a adresat John F. Kennedy publicului in timpul vizitei din 1963.

In cazul in care cautati ceva diferit, mergeti in zona pentru pedestrii, care e formata dintr-o serie de alee in jurul strazilor Paul Street si Emmet Place. Aici veti gasi antichitati, tablouri si curiozitati. Chitaristul legendar Rory Gallagher este onorat cu o statuie in Paul Street.

Casa de Opera din Cork este aici de 150 ani si ofera un program de clasa mondiala in toate categoriile artei pe scena. Acesta e principalul responsabil pentru veniturile orasului si are un auditoriu de 1000 de locuri

Turnul de clopote din St. Ann, din zona Shandon, domina orizontul partii de nord a raului Lee, cu cocosul de vant auriu plutind mandru deasupra orasului. Nu exista modalitate mai buna sa te introduci orasului decat daca te urci in turn si bati clopotele care atarna acolo.

Blarney Castle Estate este locul unde faimosul Blarney Stone este sarutat de multi vizitatori in fiecare ani, iar traditia spune ca toti care saruta piatra vor primi cadoul elocventei.

St. Finbarr este fondatorul si sfantul orasului Cork si el a intemeiat manastirea in secolul VII. unde sta astazi Catedrala St. Finn Barre. Ea este un exemplu splendid al arhitecturii franco-gotice. Sta in locul in care sfantul si-a stabilit scoala manastireasca in aproximativ 650 D. Hr.

Muzeul The Cork Butter Museum este o institutie unica, care sarbatoreste povestea marelui succes al Irlandei, comertul de unt. Acesta se poate gasi in zona istorica a orasului, numita Shandon. Aici este prezentata atat arta traditionala a producerii untului cat si succesul modern a marcii Kerrygold.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read