404 Not Found


nginx
Carlsberg a investit milioane de euro pentru a fi in centrul atentiei la Euro 2008 | FashionLife.ro
HomeDIVERSECarlsberg a investit milioane de euro pentru a fi in centrul atentiei...

Carlsberg a investit milioane de euro pentru a fi in centrul atentiei la Euro 2008

Nu trebuie neaparat sa fi fost sponsorizata de producatorul de bere Carlsberg pentru ca o echipa nationala sa fi ratat calificarea la Campionatul European de Fotbal 2008, dar acest lucru conteaza totusi, comenteaza ironic ziaristii britanici.

Patru din tarile ale caror echipe poarta logo-ul producatorului danez de bere, incluzand Anglia si Danemarca, vor fi absente de la competitia care a inceput sambata, conform Telegraph.

Din fericire, Carlsberg mai sponsorizeaza si Elvetia si Suedia din cele 16 tari participante. Mult mai important, se estimeaza ca producatorul de bere a cheltuit 15 milioane de lire sterline (18,8 mil. euro) pentru a se numara printre cei sase sponsori principali ai competitiei.

Insa, in conditiile in care exista un numar total de 18 sponsori oficiali, printre care Coca-Cola, McDonald’s, Adidas si JVC, iar alte marci sunt dispuse sa cheltuiasca milioane pe metode neconventionale de marketing, care sunt planurile celui de-al cincilea mare producator de bere din lume?

Keld Strudahl, international marketing director in cadrul Carlsberg, va aloca inca 30% din buget pe o campanie fara precedent, desfasurata nu numai in Austria si Elvetia, unde se desfasoara competitia, ci si pe alte 60 de piete. “Desfasuram unele dintre cele mai ample campanii in China, Malaiezia si Singapore ”, spune Strudahl.

Pe fondul interesului manifestat de Asia si Rusia, numarul total al telespectatorilor este asteptat sa creasca de la 7 miliarde in editia trecuta la 10 miliarde in acest an.

Campania se va desfasura pe stadioane si in timpul transmisiilor live. Pe stadioane vor fi distribuite cutii de bere Carlsberg fara alcool celor 1,1 milioane de fani. Campania de publicitate se va desfasura si in cadrul aeroporturilor, in autobuzele si tramvaiele din Viena si Geneva.

Totusi, Strudahl are cea mai mare sansa de a devansa marcile rivale in spatiile exterioare special amenajate pentru fani.

Numarul persoanelor care vor sosi in aceste spatii este asteptat sa depaseasca 6 milioane in urmatoarele trei saptamani, iar fiecare din cele opt orase gazda, plus alte 24 de orase elvetiene si austriece, va avea un astfel de spatiu. Spatiul din Viena va fi deschis 12 ore pe zi, dispunand de 11 ecrane, 80 de baruri si o capacitate pentru 80.000 de oameni. Strudhal va petrece prima saptamana mergand in fiecare oras gazda pentru a verifica daca, dupa doi ani de pregatiri, totul este in ordine “din punct de vedere contractual”.

Se depun eforturi uriase pentru promovarea si protejarea sponsorilor, insa cu ce rezultat? In afara spatiilor pentru fani, vinde oare Carlsberg, cu cheltuieli anuale de marketing de 460 de milioane de lire sterline (577 mil. euro), mai multa bere? Raspunsul pare a fi afirmativ.

“Operatiunile de sponsorizare devin din ce in ce mai costisitoare. Exista intotdeauna intrebarea ‘Cand devin acestea prea costisitoare?’. Nu am ajuns in acel punct, inca, dar suntem aproape”, spune Strudahl.

Sursa: Ziarul Financiar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read