HomeDIVERSEIata care sunt cele mai periculoase aeroporturi din lume

Iata care sunt cele mai periculoase aeroporturi din lume

Daca ti-e teama sa zbori cu avionul, atunci cu siguranta ca acesta nu este locul potrivit pentru tine. Sau poate ca mai degraba ar trebui sa-ti fie frica de aterizare? Asta deoarece cu siguranta ca multi pasageri ar prefera sa ramana in aer decat sa vada cum avionul in care se afla se apropie de aceste piste terifiante.

aeroporturi-periculoase1

La Aeroportul Lukla din Nepal, pilotii sunt nevoiti sa aterizeze pe o pista la al carui capat se afla o prapastie adanca de mai bine de 2.000 de metri.

aeroporturi-periculoase2

In acelasi timp, la Aeroportul Barra din Scotia (improvizat pe o plaja), trebuie sa astepte ca valurile sa se retraga pentru a putea ateriza.

aeroporturi-periculoase3

La fel de infricosatoare este si pista de aterizare din St. Maarten, locul preferat al celor bogati si celebri, aflata extrem de aproape de Maho Beach.

aeroporturi-periculoase4

Aeroportul Paro din Bhutan este unul extrem de micut, ascuns printre impunatorii Munti Himalaya, cu varfuri inalte de peste 5.400 de metri, iar turbulentele din aceasta zona sunt ingrozitoare.

aeroporturi-periculoase5

Aeroportul din Madeira, Funchal, dispune de o pista micuta si foarte ingusta, aflata intre munti si Oceanul Atlantic, pe care pilotii pot ateriza doar dupa traing-uri speciale. Pista era atat de scurta incat a trebuit sa fie extinsa de doua ori dupa ce s-au intamplat o serie de accidente. Odata, un avion Boeing 727 a plonjat direct in valurile oceanului…

aeroporturi-periculoase6

Aeroportul Courchevel din Franta este amplasat la 2.000 de metri inaltime in Alpii Francezi si a aparut in celebrul film „Tomorrow Never Dies” din seria James Bond. Pilotii sunt nevoiti sa aterizeze aici pe o pista scurta ce se incheie cu o prapastie. Asta ca sa nu mai vorbim de gheata, zapada si viscolul atat de obisnuite in aceasta zona. De mentionat insa ca este un aeroport destinat strict curselor private.

Iata in continuare alte cateva dintre cele mai periculoase aeroporturi din lume.

aeroporturi-periculoase7

Kai Tak Airport – Hong Kong

aeroporturi-periculoase8

Juancho E. Yrausquin Airport – Saba

aeroporturi-periculoase9

Mariscal Sucre Airport – Quito

aeroporturi-periculoase10

Gustaf III airport – St Barts

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read