HomeDIVERSECaracteristici Esențiale Pentru Telefoanele de Gaming în 2019

Caracteristici Esențiale Pentru Telefoanele de Gaming în 2019

Lumea telefoanelor mobile a evoluat exponențial în ultima perioadă și, luând în considerare natura dezvoltării tehnologiei, aceasta va continua să evolueze și în viitor. Chiar dacă abia că a trecut un deceniu de la lansarea primului iPhone, datorită dezvoltării de noi tehnologii, smartphone-urile se află la un cu totul alt nivel în momentul de față.

Considerând calitatea înaltă a telefoanelor lansate în zilele noastre, tot mai multe dintre ele sunt capabile de a suporta jocuri de performanțe înalte. Totuși, telefoanele care întâlnesc toate calitățile specifice gaming-ului profesionist sunt puține.

Pornind de la ideea construcției telefonului perfect pentru gaming am pregătit o lista cu unele caracteristici pe care orice telefon de gaming ar trebuii să le întâlnească în 2019.

Procesor Puternic

Existența unui procesor puternic într-un telefon performant de gaming din 2019, chiar dacă este un element evident, este unul esențial care trebuie menționat.

Procesorul Snapdragon 855 este considerat a fi unul dintre cele mai puternice procesoare pentru telefoanele mobile de pe piață actuală, și procesorul ideal pentru gaming. Acest procesor este întâlnit în multe dintre cele mai performanțe telefoane lansate în acest an, de la producători precum Samsung, Xiaomi, Lenovo și LG. 

Acest procesor este ideal pentru gaming deoarece a fost construit având în minte Realitatea Virtuală și Inteligență Artificială, și aplicațiile acestor tehnologii în lumea gaming-ului, și nu numai.

Acest procesor de la Qualcomm include un nou DSP numit Hexagon 690 care suportă un nou Accelerator Tensor creat în special pentru Inteligență Artificială și Machine Learning. În momentul actual, Snapdragon 855 reprezintă procesorul ideal pentru gaming; orice telefon menit pentru gaming ar trebuii să îl includă.

Chiar dacă multe telefoane de buget promit performanțe bune, multe dintre acestea utilizează versiuni mai vechi de Snapdragon, sau chiar și procesoare mai slabe de la MediaTek. Pentru un gaming de calitate înalta, evitarea acestui tip de telefoane este recomandată.

În cazul în care nu dețineți un procesor foarte performant, jocurile de tip cazino sunt recomandate deoarece acestea includ mai puține elemente dinamice și asigură un gameplay mai bun fără a afecta nivelul de distracție.

Aceste jocuri sunt perfecte atât pentru gaming-ul pe mobil, cât și pentru PC, cazinourile online oferindu-ți accesul la sloturi online și multe alte jocuri de cărți. Acestea au potențialul de a fi foarte distractive și accesibile după un număr mai larg de device-uri.

În cazul în care doriți să accesați jocuri mult mai complexe decât cele de cazino, deținerea unui telefon cu un procesor puternic este ceva crucial. 

Butoane Suplimentare

În lumea gaming-ului profesionist, pe lângă elementele de hardware care au legătură cu performanță precum procesoarele și memoria RAM, butoanele speciale pentru gaming dețin de altfel o importanță mare.

Mouse-urile și tastaturile cu butoane suplimentare care pot primi atribuții speciale sunt bucăți de hardware deseori întâlnite în lumea gaming-ului profesionist pentru PC. Când se face tranziția de la PC, la gaming pe mobil, aceste butoane deseori nu sunt întâlnite, utilizatorul având posibilitatea de a se folosi numai de touchscreen pentru a controla jocul.

Acest fapt deseori limitează jucătorii, prezența unor butoane suplimentare fiind un lucru deseori dorit. Multe telefoane vin lansate cu caracteristici și butoane speciale care pot primi atribuțiile dorite de către utilizator. 

Funcții precum cele de squeeze, sau butoane de navigare suplimentare nu sunt caracteristici neobișnuite în 2019, și se pot dovedi a fi foarte folositoare pentru gaming. 

Ecrane de Calitate

Deoarece telefoanele mobile sunt nevoite să renunțe la ecrane de dimensiuni mari, acestea pot compensa prin implementarea unui display mai de calitate, cu o rezoluție mai bună. Acest fapt poate fi de un impact uriaș asupra întregii experiențe de gaming.

Chiar dacă rezoluția ecranului contează foarte mult, tipul acestuia este de altfel de o importantă mare. Până acum ecranele de tip LED au reprezentat standardul dar, în 2018 popularitatea display-urilor de tip OLED a început să crească uriaș. Orice telefon de gaming din 2019 ar trebuii să includă un astfel de display deoarece calitatea imaginilor este mult mai mare.

Concluzie

Telefoanele au devenit tot mai puternice în ultimii ani dar, chiar și așa, multe dintre ele nu includ cele trei caracteristici esențiale menționate mai sus. Aceste caracteristici ar trebuii să fie întâlnite în telefonul de gaming ideal, și au potențialul de a face diferența dintre o experiență de gaming profesionistă și una mediocră.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read