HomeDIVERSEBilantul fuziunii Flamingo-Flanco: 600 de angajati concediati si 50 de magazine inchise

Bilantul fuziunii Flamingo-Flanco: 600 de angajati concediati si 50 de magazine inchise

Peste 600 de angajati au fost dati afara si aproximativ 50 de magazine au fost inchise anul acesta, din cauza fuziunii companiei Flanco cu Flamingo, dupa cum a recunoscut presedintele grupului, Dragos Cinca.

Flamingo International a preluat integral compania Flanco International in ianuarie 2006, in schimbul unei sume situata la aproximativ 20 milioane de euro, la care se adauga un pachet de circa 30% din actiunile Flamingo.

Presedintele Flamingo International, Dragos Cinca, sustine ca integrarea Flanco a fost unul dintre pasii facuti in vederea pregatirii pentru conditiie pietei dupa 01 ianuarie 2007.

In ceea ce priveste nivelul vanzarilor, estimarile interne ale companiei arata ca pana al sfarsitul anului, pentru 2006 acestea vor atinge valoarea de 160 de milioane de euro, in 2007, vor ajunge la 180 de milioane euro iar in 2008, valoarea acestora va fi de 220 de milioane euro.

In prezent, cota de piata a Flamingo International , este de 18% iar conducerea companiei, estimeaza o stagnare, eventual o posibila crestre cu cateva procente, pentru urmatorii doi ani.

Totodata, reprezentantii companiei sustin ca principalii competitori pana la sfarsitul lui 2008, vor ramane Media Galaxy si Altex.
Contributia fiecarui segment al Grupului Flamingo in ceea ce priveste veniturile, este impartita astfel: 70% dintre venituri sunt aduse de Flanco, 20% de Flamingo si 10% de Flamingo World.

Actiunile Flamingo International sunt cotate, din iulie 2005, la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti.

HotNews.ro, A. Stefan, 24 nov 2006

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read