HomeDIVERSEBecali, o noua lovitura imobiliara de zeci de milioane de euro

Becali, o noua lovitura imobiliara de zeci de milioane de euro

Gigi Becali da o noua lovitura care va declansa un imens scandal imobiliar in nordul Capitalei. De aceasta data, interesul latifundiarului din Pipera s-a indreptat inspre terenurile Facultatii de Agronomie si ale Academiei de Politie aflate in zona Baneasa. Primul atac al “Razboinicului” s-a dat deja. Becali a intrat in forta in instanta sa ceara niste drepturi funciare.

Aceste drepturi au fost cumparate de miliardar, pe 13 iunie 2006. Miliardarul a dat unui cetatean cu buletin de Germania fix 5 milioane de euro. Profitul penegistului va fi, insa, aproape triplu.

Aceasta metoda a fost patentata de George Becali cu multi ani inainte si i-a adus pozitia fruntasa in topul miliardarilor Romaniei.Numai ca, de aceasta data, atacul miliardarului va declansa un razboi in toata regula.

Deja in afacere au intrat sefi ai autoritatii locale, primarul Videanu fiind cel care a cerut 30 de hectare de teren de la Administratia Domeniilor Statului “pentru a restitui pamantul vechilor proprietari”. Cert este ca afacerea are un profit de peste 17 milioane de euro, asta in conditiile in care metrul patrat de teren in zonele revendicate de Becali a fost calculat la un pret mediu actual.

Aceste terenuri – in opinia specialistilor imobiliari – isi vor creste valoarea in anii urmatori, ceea ce inseamna ca profitul latifundiarului va fi, in acel moment, de peste 40 de milioane de euro.

Atacul in instanta al lui George Becali a inceput la sfarsitul lunii august. Atunci, avocatii latifundiarului au chemat in judecata Primaria Sectorului 1 Bucuresti solicitand eliberarea titlului de proprietate asupra unui teren de 27 de hectare. Profitand si de protectia la nivel inalt, Becali a pus la punct un plan…

de Iulius CEZAR, Razvan POPA
Integral in Gandul

Gandul, 28 sep 2006

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read