Natura este plina de minuni, iar noi descoperim pe zi ce trece lucruri noi despre animalele si despre plantele care alcatuiesc biosfera. Pentru ca lista acestora este lunga, noi ne-am gandit sa iti prezentam doar 10 dintre curiozitatile despre animale pe care cu siguranta nu le stiai. Asadar, iata cateva lucruri care iti vor face ziua mai frumoasa si care te vor invata sa apeciezi minunile planetei Pamant!

Curiozitati despre animale, pe care trebuie sa le afli

1. Stiai ca veveritele contribuie la cresterea suprafetelor impadurite? Datorita faptului ca uita unde ascund nucile si alunele, din acestea apar mereu noi copaci.

2. Fluturii sunt unele dintre cele mai minunate creatii ale naturii. Stiai ca ei pot simti gustul folosindu-si picioarele?

3. Nasul fiecarei pisici este diferit, astfel incat ele pot fi identificate in functie de aceasta trasatura in acelasi mod in care oamenii sunt identificati in functie de amprente.

4. Exista o specie de meduze nemuritoare! Este vorba despre Turritopsis nutricula, ale carei celule au o capacitate de regenerare uimitoare. Din acest motiv, cercetatorii o studiaza, sperand sa gaseasca un remediu pentru bolile umane.

5. Balenele cu cocoasa au propria lor muzica, iar linia melodica sufera modificari de la o generatie la alta. Cercetatorii au descoperit ca sunetele pe care aceste mamifere le produc sunt atat de variate, incat se pot asemana cu muzica pe care oamenii o compun.

6. Delfinii produc sunete diferite prin care se pare ca ii cheama pe ceilalti membri ai grupului din fac parte. Biologii asemana acest proces cu cel prin care oamenii se striga intre ei, folosind nume.

7. Cateii le lasa in mod intentionat pe cateluse sa castige cand se joaca impreuna. Scopul lor este acela de a le cunoaste mai bine.

8. Este cunoscut faptul ca pinguinii se imperecheaza pe viata. Una dintre curiozitatile despre animale, insa, consta in faptul ca cei care fac parte din specia Gentoo le daruiesc aleselor o pietricica, atunci cand le curteaza.

9. Calutii de mare sunt monogami. Ei se deplaseaza in perechi, tinandu-se unul de coada celuilalt.

10. Nu numai oamenii au prieteni, ci si vacile. Se pare ca aceste mamifere au capacitatea de a se atasa de alti membri ai speciei lor.

Lista curiozitatilor despre animale poate continua. Cercetarile biologilor contribuie la aflarea raspunsurilor la multe intrebari pe care oamenii si le-au pus inca din cele mai vechi timpuri, dar si la descoperirea unor lucruri noi, cu adevarat uimitoare.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.