HomeDIVERSE10 avantaje pe care le au doar femeile slabe

10 avantaje pe care le au doar femeile slabe

Cand vine vorba de masa corporala, o silueta supla este adesea mai apreciata in societate decat una mai plinuta. Chiar daca aspectul fizic nu garanteaza o viata fericita, este clar ca acesta contribuie la stima de sine. Afla 10 avantaje pe care doar femeile slabe le au.

Nu este o regula ca femeile slabe sa fie mai frumoase, deoarece frumusetea porneste din interior si tine adesea de atitudinea pe care o adoptam fata de noi insine si fata de restul lumii. Aspectul cuiva nu este decat un factor mic al fericirii, insa influentele culturale si sociale conduc la anumite avantaje de care femeile slabe se bucura in societate. De asemenea, pentru ca ne referim la suplete, nu la siluete obtinute prin diete excesive (cum vedem la unele fotomodele), putem nota si anumite aspecte care tin de o sanatate mai buna in acest caz.

1. Femeile slabe sunt mai admirate in societate

In general, ceea ce este rar este mai pretuit, iar acest lucru se aplica si in cazul siluetei. Din cauza faptului ca exista mai multe persoane cu o greutate peste medie in societate, femeile slabe sunt privite cu admiratie si sunt adesea considerate mai ambitioase decat cele care cantaresc mai mult decat ar trebui.

2. Femeile slabe pot fi mai sanatoase

Unei siluete slabute i se atribuie un stil de viata sanatos si activ. De multe ori, oamenii mai plinuti au mai multe probleme de sanatate.

 

Desi nu este o regula absoluta, persoanele slabe nu au probleme cardiace sau vasculare si nu se confrunta cu un colesterol marit. Totusi, aceasta conceptie difera de la cultura la cultura. In unele zone ale lumii kilogramele in plus sunt asociate cu bogatia.

3. Femeile slabe isi gasesc mai usor haine

Indiferent in ce magazine intra, femeile slabe isi gasesc intotdeauna ceva de purtat. Hainele arata bine pe o silueta supla, rupta parca din revistele de moda. Cat de mare este satisfactia cand probezi o pereche de blugi stramti si nu te chinui jumatate de ora sa ii pui pe tine? A fi slaba implica multe momente mici de glorie.

4. Femeile slabe sunt apreciate in lumea modei

Desi exista cazuri extreme in lumea modei, care nu ar trebui luate ca exemplu de catre nimeni, sfera fashionului stabileste de multe ori etalonul de frumusete al societatii. Si fiindca in lumea modei nu sunt acceptate femei mai plinute, cele slabe se bucura de un avantaj clar, fiind considerate stilate, cu un look de “revista”.

5. Femeile slabe au o stima de sine crescuta

O femeie care nu a avut niciodata probleme de greutate (la niciuna dintre extreme) este mai sigura pe ea, deoarece stie ca oamenii nu o judeca din acest punct de vedere. Femeilor cu siluete suple le este mai usor sa socializeze si sa faca o impresie buna, deoarece nu au la fel de multe complexe ca persoanele supraponderale, iar acest lucru se reflecta in atitudine.

6. Femeile slabe au sanse mai mari sa fie promovate la munca

Unele studii sugereaza ca persoanele supraponderale sunt adesea dezavantajate din punct de vedere financiar la locul de munca si obtin mai greu o promovare. Desi discriminarea nu este niciodata ceva de dorit, se pare ca femeile slabe ar avea o bila alba in aceasta privinta.

7. Femeile slabe fac efort cu mai mare usurinta

Pentru o femeie slaba un traseu montan mai greu sau o sesiune de jogging dimineata nu pot reprezenta o problema prea mare. Corpul este mult mai usor, inima nu este la fel de solicitata, iar presiunea pe incheieturi nu este la fel de mare. Chiar daca esti supla, trebuie sa faci sport, nu numai pentru a te mentine in forma, dar si pentru a avea un corp sanatos si o viata mai lunga.

8. Femeile slabe au mai mult autocontrol

Un mare avantaj al femeilor slabe este faptul ca isi pot controla poftele. Autocontrolul din alimentatie se extinde, desigur, in multe alte directii ale vietii si adesea poate fi de mare ajutor. Excesele si viciile nu sunt specifice persoanelor suple, ceea ce deja le ofera o calitate a vietii mai mare.

9. Femeile slabe sunt mai relaxate in ceea ce priveste regimul alimentar

Desi este un concept contraintuitiv, femeile slabute sunt mai putin obsedate de ceea ce mananca decat persoanele supraponderale. In afara de faptul ca au un apetit mult mai moderat, studiile arata ca femeile slabe se opresc din mancat inainte de a se simti suprasaturate. Acestea nu se raporteaza la mancare la fel ca restul persoanelor, avand o anumita relaxare fata de acest subiect. Pentru ele, mancatul este un mijloc, nu un scop.

10. Femeile slabe arata mai bine in costum de baie

Daca ajungem la capitolul plaja si mare, este clar ca multe femei slabe abia asteapta sa se relaxeze in costumul de baie, fara a-si face probleme legate de silueta. Complexele in aceasta privinta pot strica un concediu intr-un loc exotic si pot provoca o inhibitie nesanatoasa.

Silueta nu garanteaza fericirea, insa exista o serie de avantaje pe care doar femeile slabe le au. In definitiv, cele mai importante lucruri sunt perceptia de sine, atitudinea pe care o adopti si, bineinteles, sanatatea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read