reteta_bulgareasca_castraveti_otet_45221600

Castraveţii muraţi nu lipsesc din nicio cămară. Ştiai, însă, cât de buni sunt castraveţii muraţi pentru sănătatea noastră? Iată de ce este bine să îi consumăm, în special în timpul iernii:

1. Castraveţii muraţi ajută digestia

Castraveţii muraţi stimulează digestia. Sunt o sursă ideală de fibre naturale, care te ajută să digeri mai uşor anumite mâncăruri, mai ales carnea şi mâncarea grasă pe care o consumăm mai des iarna.

2. Castraveţii muraţi previn cancerul de colon

Castraveţii muraţi preparaţi în saramură, nu cei preparaţi în oţet, ţin sub control flora intestinală! Aceştia au proprietăţi nutriţionale foarte vaste şi ne ajută să luptăm împotriva bolilor. Astfel, consumul regulat de castraveţi muraţi previn cancerul de colon.

3. Castraveţii muraţi te ajută să slăbeşti

Include castraveţii muraţi în dieta ta zilnică şi curând vei observă beneficiile lor asupra taliei tale. Castraveţii muraţi nu conţin grăsimi şi au foarte puţine calorii!

4. Castraveţii muraţi îţi întăresc sistemul imunitar

Catravetii muraţi conţin minerale, fier, calciu şi magneziu care îţi ajută corpul să funcţioneze în mod optim. În acelaşi timp, castraveţii muraţi sunt o sursă bogată de vitamina C. Castraveţii muraţi şi legumele murate, în general, pot face minuni pentru organismul tău. Te ajută să lupţi împotriva răcelilor şi infecţiilor respiratorii.

5. Castraveţii muraţi îţi dau energie

Alt beneficiu al castraveţilor muraţi este acela că îţi dau foarte multă energie. Castraveţii muraţi conţin mici cantităţi de vitamina B, această substanţă ajutându-te să transformi alimentele pe care le mănânci în energie necesară funcţionarii corpului. O porţie de castraveţi muraţi conţine 5% din vitamina B6, acid pantotenic şi riboflavină.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.