HomeSanatateCum ne creştem imunitatea înainte să vină frigul?

Cum ne creştem imunitatea înainte să vină frigul?

Odată cu venirea sezonului rece, imunitatea noastră poate avea de suferit, dacă nu manifestăm suficientă grijă şi atenţie.

De altfel, în lunile de frig, organismul este predispus la răceli, gripă, iar sistemul imunitar este profund afectat. Bine de ştiut este că alimentaţia potrivită poate să trateze aceste stări de sănătate care determină şi o pierdere a energiei.

Comanda de AICI super alimente pentru o imunitate de fier!

Este momentul să renunţăm la salatele cu care ne-am obişnuit toată vara, la îngheţate. Imunitatea se tratează cu ajutorul suplimentelor naturale și a alimentelor calde pentru a păstra temperatura optimă în corp.

Alimente ce ajută la creşterea imunităţii organismului şi la prevenirea răcelii:

1. Proteinele – sunt foarte bune pentru că asigură buna funcţionare a sistemului imunitar. Este recomandat ca acestea să fie incluse în dieta fiecăruia, atât înainte, cât şi în timpul sezonului rece. În afară de proteinele pure cu care v-aţi obişnuit, consumați și produse naturiste pe bază de alge care au un conţinut ridicat de proteine, cum este pudra de alge SpiraMax. Aceasta vă asigură aportul proteic de care aveţi nevoie.

2. Fructele – cu toţi ştim efectul lor incontenstabil în slăbire şi detoxifiere, ele sunt o sursă inepuizabilă de antioxidanți, vitamine și minerale. A nu se uita nici de cele cinci porții pe zi de fructe. În acestea se găsește vitamina C care ajută la pevenirea și combaterea gripei.

3. Legumele – spanacul şi sparanghelul sunt cele mai indicate pentru creşterea imunităţii, mai ales consumate calde sub formă de cremă sau piure. Spanacul este bogat în vitaminele K, A, B,C și E, dar și în potasiu, fosfor, zinc, acid folic și fier, protejând organismul de viruşi şi bacterii. Chiar şi morcovii, bogați în vitamina A, ajută la îmbunătăţirea imunităţii celulare.

4. Supele şi ciorbele – sunt ideale în perioada sezonului rece. Pot fi consumate cu precădere atunci când răceala s-a instalat în corpul nostru. Fiind consumate calde, acestea ajută la creşterea sistemului imunitar şi la menţinerea unei temperaturi optime în corp. Supa de pui, cu morcov, ceapă şi ţelină poate fi o alegere foarte bună.

5. Infuziile – se fac îndeosebi atunci când sunteţi răciţi, ajutând foarte mult la stabilirea unui echilibru al sistemului imunitar şi la recăpătarea energiei. Infuziile de plante ajută organismul să se refacă şi sunt o sursă foarte bună de antioxidanţi. Consumați ceaiuri naturale, ce au în componență măceșe, citrice sau Pu-Erh, o formula ce se găsește în ceaiul Fit Tea.

6. Uleiul de cocos – acesta întărește sistemul imunitar, în special al copiilor, deoarece conține lipide antimicrobiene, acid lauric, acid capric și acid caprilic, care au proprietati antifungice, antibacteriene și antivirale. Pe timpul iernii, înlocuiește uleiul de floarea-soarelui cu uleiul de cocos și ține bolile departe.

Alimentaţia joacă un rol esenţial în ceea ce priveşte creşterea imunităţii. Încercaţi pe cât posibil să consumaţi cât mai multe alimente calde atunci când este cazul, pentru a păstra o temperatură potrivită corpului şi să ţineţi cont îndeosebi şi de gama de alimente prezentată în acest articol. În acest mod o să vă protejaţi sănătatea organismului oferindu-i sursa necesară de vitamine şi antioxidanţi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read