Disconfortul din partea lombară este una din problemele cele mai obişnuite ale americanilor. Dacă durerea lombară este combinată cu durere, amorţeală şi furnicături pe partea din spate a unui picior, este posibil să suferiţi de sciatică şi dacă suspectaţi acest lucru, trebuie să consultaţi medicul pentru un diagnostic şi plan de tratament. Consultaţi medicul sau terapeutul înainte de a face exerciţii, în special dacă experimentaţi aceste simptome mai mult de o săptămână.

lombo-sciatica-300x240

Despre Sciatică

Nervul sciatic este cel mai lung nerv din corp. Porneşte din regiunea lombară a spatelui şi ajunge în jos, în spatele ambelor picioare. Atunci când nervul sciatic este presat de un os, muşchi sau alt ţesut, puteţi experimenta disconfort, amorţeală sau slăbiciune într-unul dintre picioare. O hernie de disc sau alte leziuni fizice pot cauza sciatica, aşadar este important să căutaţi asistenţă medicală. Artrita sau inflamarea ţesutului pot fi de asemenea cauza. Exerciţiile ce necesită flexarea corpului, precum aplecarea sau aşezarea, pot exacerba simptomele sciaticii. Evitaţi exerciţiile ce cauzează sau contribuie la simptomele de sciatică.

Exerciţii de întărire a trunchiului

Muşchii puternici ai trunchiului pot ajuta la îmbunătăţirea posturii şi pot ajuta la eliberarea de sub presiune a nervului sciatic. Acordaţi atenţie tuturor muşchilor trunchiului, inclusiv cei ai abdomenului, de pe lateralele trunchiului şi cei lombari. Ridicări cu braţ şi picior opus în timp ce staţi întins pe burtă, ce au ca ţintă partea lombară şi întinderea muşchilor. Punţile vă antrenează întregul trunchi şi de asemenea permit şoldurilor să se extindă. Pentru a face o punte, staţi întins pe spate, îndoiţi genunchii în linie cu şoldurile şi aşezaţi picioarele sub genunchi. Ridicaţi şoldurile spre tavan, creând o linie dreaptă de la genunchi spre piept. Coborâţi încet şoldurile, apoi repetaţi.

Exerciţii de flexibilitate

Includ o varietate de exerciţii de întindere pentru picioare, şolduri şi trunchi pentru a asista disconfortul creat de sciatică. Acordaţi atenţie suplimentară flexării şoldurilor, muşchilor ce traversează partea din faţă a şoldului şi tendonului genunchiului din spatele şoldului. Pentru a întinde flexorii şoldului, faceţi un pas înapoi, îndoiţi ambii genunchi într-o poziţie de fandare şi aplecaţi pelvisul în faţă. Pentru a întinde tendoanele genunchilor, aşezaţi un picior în faţă, cu călcâiul în sus, presaţi şoldurile în spate şi aplecaţi-vă înainte cu spatele drept.

Exerciţii de aerobic

Tipic, odihna nu vă va elibera de durerea sciatică. O activitate fizică regulată vă poate ajuta simptomele în timp. Selectaţi exerciţiile de aerobic pe care le consideraţi confortabile. Mersul pe jos, joggingul, înotul sau ciclismul pe o bicicletă medicinală sunt de obicei cele mai bune soluţii pentru persoanele ce suferă de sciatică.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.