Pregatesti o masa festiva de Pasti si vrei sa-ti impresionezi invitatii pana la ultimul detaliu? Atunci nu trebuie sa tii cont numai de gustul si decorul preparatelor pe care le servesti, ci si de bauturile pe care le pui pe masa si de modul lor de servire. Cum vinul nu poate sa lipseasca de pe lista cumparaturilor pentru sarbatorile pascale, trebuie sa te informezi despre soiurile care se potrivesc cel mai bine cu ceea ce servesti. Iata care sunt cele mai indicate soiuri de vin pentru masa de Pasti, in functie de tipul preparatelor gastronomice!

pahare de vin

Ritualul servirii vinului pentru masa de Pasti

Complementeaza aroma preparatelor cu cele mai potrivite soiuri de vin pentru masa de Pasti si invitatii tai vor fi incantati de ospitalitatea ta. Pentru o experienta de neuitat, impleteste armonios gustul mancarurilor cu aroma unui vin bun. Vinul rose cu note elegante este perfect pentru aperitivele bazate pe branzeturi si legume. Mizeaza pe unul cu arome florale si aciditate echilibrata.

Daca respecti traditiile de Pasti si servesti preparate din miel, trebuie sa iei in considerare ca acestea se potrivesc cu vinul rosu. Alege unul cu aroma intensa de fructe, cu o nota ierboasa subtila si aspect elegant. Si vinurile cu o usoara aciditate naturala complementeaza aroma preparatelor din miel.

Daca preparatul tau special este friptura de porc condimentata sau carnea de vita preparata pe grill, atunci vinul pentru masa de Pasti trebuie sa fie unul sec, de preferat rosu, cu miros de mirodenii. Un vin alb cu note florale echilibrate se potriveste, mai degraba, cu carnea de peste, de pasare, cu fructele de mare si chiar cu creier. De asemenea, poate fi servit si la aperitive.

Daca te numeri printre persoanele care servesc vinuri alaturi de deserturi, mizeaza pe unele de natura demi-dulce si dulce, usoare si parfumate. Lasa-te inspitita de buchetul de arome si alege cel mai bun vin pentru masa de Pasti. Nici vegetarienii nu ar trebui sa omita servirea unui vin pentru masa festiva. Spre exemplu, preparatele pe baza de legume cer vinuri usoare, cum sunt cele albe de natura demi-dulce sau dulce.

Oricat ar fi de gustoasa o mancare, preparatul nu este complet pana nu apare pe masa si un pahar de bautura de calitate. Prin urmare, alege cu grija vinul pentru masa de Pasti, pentru a pune in valoare cele mai bune retete ale tale.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here