Ingrediente:

Blat: Unt -160 gr, zeama si coaja de la 1/2 lamaie, ciocolata 100 gr, oua – 6 buc, zahar – 200gr, pesmet – 4 linguri, rom, zahar vanilat
Crema: oua – 3 buc, zahar – 200 gr, unt – 200 gr, ciocolata – 100 gr, vanilie

Mod de preparare:

Se freaca untul pana iese spuma, se adauga galbenusurile, frecand in continuare.Se amesteca ciocolata topita la foc mic cu putina apa, apoi zeama de lamaie si coaja rasa, pesmetul si albusurile batute spuma.Toata aceasta compozitie se toarna intr-o forma de tort , tapetata cu faina, la care se introduce la cuptor si se coace la foc mic.Dupa coacere se scoate blatul si se lasa la racit, dupa care se taie orizontal in doua si se stopesc blaturile cu sirop de zahar si rom,blatul dupa ce a fost insiropat bine il umplem cu urmatoarea crema.
Crema: Se freaca untul pana ajunge spuma. Se bat ouale cu zaharul la un foc mic, pana ce se incing bine, si s-a topit zaharul, se da deoparte vasul si se lasa la racit compozitia. Se amesteca apoi cu untul,si ciocolata topita cu putina apa pe marginea aragazului si se raceste. Se adauga vanilia. Se ung blaturile cu crema ( cu o parte din crema ) iar cu restul se imbraca tortul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.