Ingrediente:

250 g frunze de vita murate ,185 ml ulei de masline ,2 cepe mari, tocate marunt ,165 gr orez cu bob mic ,6 fire de ceapa verde, tocate ,20 gr marar tocat ,1 lingura menta ,375 ml apa ,1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare:

Se clatesc frunzele de vita si se lasa la desarat in apa calduta, pentru 1 h.Se incinge jumatate din cantitatea de ulei si se soteaza ceapa la foc mic 5 min, apoi se ia de pe flacara, se acopera cu un capac si mai sta inca 5 min. Se adauga orezul, ceapa verde si verdeturile si apoi se condimenteaza. Se intinde o frunza de vita cu nervurile in sus, se pun 3 lingurite de umplutura si se impaturesc. Pe fundul unei cratite se pun cateva frunze de vita, in asa fel incat sa se acopere complet cratita, apoi se pun dolmadele una langa alta, pe 2 straturi. Peste ele se pune restul de ulei, apa, se pune peste ele o farfurie ca sa le tina pe loc, si  se dau in clocot, apoi se reduce flacara si se mai fierb la foc mic inca 45 min.Se servesc fierbinti, stropite cu suc de lamaie. Se pot folosi si frunze proaspete de vita, dar trebuiesc oparite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here