999294_594856413895926_1057621199_n Ingrediente:

500 g piept de curcan (tăiat ca pentru șnițele), 100 g prosciutto (tăiat felii subțiri), 600 g varză de Bruxelles, 8 frunze proaspete de salvie, 25 g unt, 1 lingură ulei de măsline, 100 g castane prefierte și decojite ( tăiate bucăți mari), 1 pahar de vin Marsala, piper râșnit.

 Preparare:

  1. Verzele se fierb puțin în apă cu sare și se strocoară.
  2. Între timp se taie pieptul de curcan în bucăți mai mici, se piperează și se acoperă fiecare cu o jumătate de frunză de salvie și puțin prosciutto, apoi se presează bine.
  3. Se încing într-o tigaie untul și uleiul de măsline, se prăjește șnițelul la foc mare cu partea acoperită cu prosciutto în jos. Se sting cu vin Marsala și se lasă puțin la fiert.
  4. Se pun verzele pe farfurii, se adaugă bucătile de curcan și se toarnă sosul peste ele. A se servi cu ciabatta.

Sfat:

Recunoșteți castanele proaspete doar dacă le puneți în apă călduță. Dacă vor pluti la suprafața apei, atunci au de cele mai multe ori viermi și nu pot fi consumate. Atunci când le cumpărați fiți atenți să nu aibă găuri mici pe suprafața lor!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here