Ingredinete:

  • 1 cana grau Bulgur
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lamaie si 1 lime, zeama
  • 2 morcovei- care se vor rade pe razatorea mica
  • cateva frunze de salata – de preferat romain sau iceberg
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ½ legaturi de patrunjel verde
  • 4  linguri pline de bulion
  • 125 ml ulei de masline

Se pune la fiert 1 cana de apa, cand clocoteste se ia de pe foc, se adauga graul Bulgur, se acopera si se lasa la umflat, pana taiem legumele cubulete. Le punem peste graul umflat si racit si facem o emulsie din bulion, ulei masline si zeama de lamaie. Omogenizam cu totul si servim rece., simpla sau alaturi de friptura.

Sfat: regula generala e ca ingredientele umede – bulion, ulei si zeama de lamaie sa umple o cana, ca cea cu care am masurat bulgurul. Va predomina ce ii place mai mult fiecaruia: ulei, lamaie sau bulion.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here