404 Not Found


nginx
Retete culinare pentru Paste: 4 preparate festive | FashionLife.ro
HomeRetete CulinareRetete culinare pentru Paste: 4 preparate festive

Retete culinare pentru Paste: 4 preparate festive

Orice gospodina se gandeste din timp la diferite retete culinare pentru Paste si incearca sa pregatesca un meniu traditional gustos. Totusi, pe langa retetele traditionale poti sa strecori si cateva elemente diferite: un aperitiv ingenios, o salata cu aroma exotica sau un desert clasic intr-o forma noua.

Retete culinare pentru Paste: reteta de aperitiv cu foietaj

Drob de miel in foietaj

Una dintre cele mai cunoscute retete culinare pentru Paste este cea a drobului de miel. In acest an iti poti impresiona invitatii cu un drob de miel sau de pui, preparat in aluat de foietaj. Aspectul va fi interesant, iar preparatul va avea un plus de savoare.

Timp de pregatire: 40 de minute
Timp de gatire:
70 de minute
Timp total:
doua ore (aproximativ)
Dificultatea retetei:
medie

drob_de_miel_in_foietaj

Ingrediente: 500 g de aluat de foietaj, 500 g de organe de miel, doi morcovi, doi gogosari murati, doua oua fierte, sase oua crude, doua legaturi de ceapa verde, patrunjel verde, sare, piper.

Preparare: Pune organele de miel la fiert si adauga in apa putina sare si cateva boabe de piper. Tine-le pe foc timp de 40 de minute. Intre timp, pune la fiert morcovii curatati si doua oua. Dupa ce au fiert maruntaiele, le lasi o perioada la racit, apoi le tai marunt. Taie si legumele: ceapa verde, morcovii si gogosarii. Amesteca-le cu carnea de miel, adauga ouale batute, sare si piper.

Daca aluatul de foietaj este congelat, va trebui sa il pregatesti din timp. Dupa care poti sa intinzi aluatul pe masa de lucru, sa presari putina faina pe el si sa-l pui intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Aranjeaza-l astfel incat sa acopere fundul si peretii tavii, dar sa ramana suficient aluat pentru a acoperi drobul la suprafata. Toarna deasupra aluatului de foietaj jumatate din compozitia de drob, aseaza ouale fierte pe lungimea tavii, apoi toarna restul de compozitie. Acopera cu aluatul de foietaj, inteapa-l din loc in loc cu o furculita, apoi unge-l cu un ou. Introdu tava in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute, la foc mic.

Dupa ce drobul s-a copt, se lasa la racit in forma, apoi se feliaza si se serveste. Il poti aranja pe un platou alaturi de diferite legume.

Retete culinare pentru Paste: retete pentru felul principal

Coaste de miel in sos de ciuperci

Timp de pregatire: 30-35 de minute
Timp de gatire:
60 de minute
Timp total:
o ora si jumatate (aproximativ)
Dificultatea retetei:
medie
Cantitate:
4 portii

coaste de miel in sos de ciuperci

Ingrediente: 4 coaste de miel, 6 catei de usturoi, o ceapa mare, 300 g de ciuperci, 200 g de smantana, doua linguri de ulei, o lingurita de faina, patrunjel, sare, piper.

Preparare: Spala bine carnea de miel, apoi unge-o cu ulei si presar-o cu sare si cu piper. Aseaza coastele intr-o tava si pune-le in cuptorul preincalzit.

Spala ciupercile si curata ceapa, apoi marunteste-le si caleste-le in ulei incins. Toaca patrunjelul si amesteca-l cu faina, smantana, sare si piper. Adauga ceapa si ciupercile inabusite, amesteca bine si toarna totul peste carnea pe jumatate preparata. Tine tava la cuptor inca 20 de minute. In acest timp curata si piseaza usturoiul, dupa care pune peste el o jumatate de pahar cu apa si amesteca putin. Acest mujdei se toarna peste coastele de miel din cuptor catre sfarsitul prepararii. Dupa aceea se mai tin 10 minute si se opreste focul. Se lasa mancarea sa se raceasca putin, apoi se poate servi.

Salata de peste cu portocale

Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatire:
20 de minute
Timp total:
40 de minute
Dificultatea retetei:
redusa
Cantitate:
4 portii

salata de peste cu portocale

Ingrediente: 4 fileuri de peste, o ceapa rosie, cateva masline, 3 linguri de ulei, doua portocale, cateva frunze de varza rosie, suc de lamaie, oregano, patrunjel, piper, sare.

Preparare: Spala pestele, stropeste-l cu suc de lamaie, unge-l cu ulei si presara-l cu sare si cu piper. Pune fileul de peste pe gratar. Dupa ce este gata il lasi la racit, apoi il tai in cubulete.

Intre timp pregateste legumele: curata ceapa, spala varza si taie-le marunt. Poti sa lasi maslinele intregi sau poti sa indepartezi samburii si sa le tai felii.

Decojeste portocalele si taie feliile in bucati mici. Pune toate ingredientele intr-un bol, presara oregano, piper, sare, patrunjel tocat si stropeste salata cu ulei. Serveste preparatul alaturi de felurile principale ale mesei de Paste.

Retete culinare pentru Paste: reteta pentru desert

De pe lista retetelor culinare pentru Paste nu trebuie sa lipseasca pasca. Incearca reteta propusa de noi, cu smantana si cu mere. Poti sa inlocuiesti merele cu alte fructe sau poti sa combini mai multe arome.

Pasca cu smantana si cu mere

Timp de pregatire: 30 de minute
Timp de gatire:
40 de minute
Timp total:
70 de minute
Metoda de preparare:
coacere
Dificultatea retetei:
medie
Cantitate:
6 portii

pasca cu smantana si cu mere

Ingrediente: 600 g de faina, 3-4 mere, doua linguri de miere, 6 oua, 300 g de zahar, 500 g de smantana, un pliculet de praf de copt, doua pliculete de zahar vanilat, un praf de sare.

Preparare: Amesteca bine smantana cu faina, zahar si praf de copt, dupa care separa galbenusile de albusuri. Optional poti sa adaugi si branza dulce de vaci. Pune galbenusurile in compozitie si bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi toarna-le peste celelalte ingrediente.

Unge o tava cu unt si tapeteaz-o cu faina, apoi toarna compozitia in ea. Decojeste merele si inlatura semintele, apoi taie-le felii. Unge feliile cu putina miere si aseaza-le deasupra compozitiei. Introdu tava in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute. Dupa ce merele s-au copt si pasca a capatat o culoare aurie, poti sa scoti tava din cuptor si sa o lasi la racit. Taie si aranjeaza pasca dupa preferinte. Deasupra poti sa presari putin zahar pudra.

Prima masa festiva a sarbatorii este un moment special pentru fiecare dintre noi, de aceea decoram casa cat mai frumos si pregatimcele mai bune retete culinare pentru Paste. Preparatele gustoase si reuniunea cu familia sau cu prietenii creeaza atmosfera perfecta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read