HomeRetete CulinareReteta Salam de biscuiti

Reteta Salam de biscuiti

salam de biscuiti

Salam de biscuiti unul din gusturile copilarie. Reteta prin care orice biscuit de dinainte de ’89 cu care puteai sa spargi nuci sau chiar capul cuiva devenea super desertul vremurilor acelea (asta desi nici macar cacaoa nu era ce este acum). Isi mai aminteste cineva biscuitii “Voinicel”?

Nu trecea saptamana fara un salam de biscuiti. Eram elevi si mama trebuia sa ne puna ceva dulce in pachetelul de scoala, iar salamul de biscuiti era intotdeauna binevenit si indragit de noi si de colegii nostri cu care imparteam tot. Adevarul e ca reteta de salam de biscuiti e ieftina, simpla si trezeste amintiri placute…

Ingrediente pentru Salam de biscuiti

250 gr biscuiti simpli
250 gr zahar
100 gr unt
50 gr cacao + putina cacao (sau pudra de ciocolata) pentru folie
75 gr nuca prajita (sau stafide inmuiate in apa calduta sau 2 lingurite cafea instant)
120 ml lapte
esenta de rom (sau rom)

Portii: 12

Salam de biscuiti – Preparare

  1. Zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu nuca (sau stafidele) taiata bucati mici, daca folositi.
  2. Intr-o craticioara puneti 60 ml lapte si zaharul si fierbeti pana se face un sirop legat (cca 1 minut dupa ce incepe sa faca spuma siropul).
  3. Adaugati untul si amestecati pana se topeste.
  4. Adaugati cacaoa (si cafeaua daca folositi) dizolvata in 60 ml lapte. Adaugati si esenta de rom. Lasati sa dea un clocot.
  5. Turnati treptat siropul peste biscuiti, amestecand din cand in cand pana vedeti ca se leaga biscuitii si se inmoaie un pic. S-ar putea sa nu aveti nevoie de tot siropul.
  6. Pe o folie de plastic presarati putina cacao (sau pudra de ciocolata) si puneti jumatate din compozitie. Rulati strans sub forma de rulou si impingeti din ambele capete sa scoateti aerul din salam. Legati strans la ambele capete si dati salamul de biscuiti la frigider cateva ore sau peste noapte. Repetati cu restul de compozitie.
  7. Taiati salamul de biscuiti felii si serviti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read