rulada de pui

Aflati tehnica rondelelor perfecte de rulada citind reteta. E o tehnica “green”, la indemana tuturor! Se poate aplica la orice rulada de acest gen si platoul vostru de Paste va arata mai bine decat oricand.

Daca aveti retete de rulade de carne sau legume care au facut senzatie printre oaspetii vostri, impartasiti-le si cu mine! Sunt nerabdatoare sa le pun la conserva

Ingrediente pentru Rulada de pui

300 gr carne de pui macinata (am folosit pulpe dezosate)
50 gr cascaval razuit (poate fi si afumat)
2 oua mici
1/2 ardei rosu mai mic (crud sau copt; eu l-am pus crud)
1 morcov mic fiert
1 fir ceapa verde
2 castraveciori murati
2-3 felii sunca (orice tip va place, eu am pus sunca Praga)
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper

Rulada de pui – Preparare

  1. Se toaca ardeiul, morcovul, ceapa verde si sunca cubulete mici. Tocati si castavetii murati si stoarceti-i de apa. Eu le-am tocat foarte foarte marunt, aratau ca si confetti. Important e doar daca folositi ardei rosu crud sa-l tocati foarte marunt ca sa aiba timp sa se coaca. In rest, marimea depinde de voi, de cum doriti sa arate sectiune ruladei, cu bucatele mai mari de legume sau cu picatele (asa cum am vrut eu sa-mi iasa).
  2. In robotel puneti carnea de pui, ouale crude, cascavalul si condimentati cu sare si piper. Macinati bine totul, timp de 1 minut, pana obtineti o pasta.
  3. Puneti pasta peste legumele si sunca cubulete si omogenizati.
  4. Pregatiti conserva (am folosit o conserva de 400 gr): decupati-o la ambele capete. Decupati un dreptunghi din hartie de copt cu care sa puteti tapeta interiorul conservei. Ungeti hartia de copt cu ulei.
  5. Pe tava cuptorului asezati hartie de copt (simpla, nu trebuie unsa). Asezati conserva, in picioare, pe hartie. Introduceti hartia unsa in conserva, cu partea unsa spre interior (vezi poza 5).
  6. Umpleti conserva cu amestecul de pui si legume. Umpleti cu atentie, sa nu ramana goluri. Taiati excesul de hartie de copt de deasupra, daca e cazul. Acoperiti conserva cu folie de aluminiu.
  7. Dati la cuptor la 180C pentru 35-40 minute. In ultimele 5 minute indepartati folia de aluminiu.
  8. Scoateti tava din cuptor si lasati rulada sa se raceasca in conserva.
  9. Ridicati usor conserva (va iesi foarte usor) si rulada e gata, trebuie doar feliata in momentul servirii.
  10. Pastrati-o la frigider, in picioare (ca sa nu se deformeze), acoperita cu folie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here