HomeRetete CulinareReteta Porc in Sos Tailandez

Reteta Porc in Sos Tailandez

Printre cele mai originale si savuroase bucatarii ale lumii se numara bucataria thailandeza. Ingrediente inedite, arome delicioase si combinatii surprinzatoare- sunt doar cateva dintre partile fascinante ale acestei gastronomii asiatice.

Porc-in-Sos-Thailandez-3

Una dintre trasaturile principale ale acestui specific culinar este iutimea mancarii. Condimentele folosite sunt deosebit de aromate si reusesc sa ne prezinte o parte irezistibila a continentului asiatic.

Daca esti curios sa incerci gustul bun al bucatariei thailandeze atunci te sfatuim sa incepi cu un preparat usor de gatit si foarte savuros: Porc in Sos Thailandez. AsiaToGo.ro ne prezinta ingredientele originale si pasii de baza pentru a prepara aceasta reteta simpla si rapida.

Ingrediente:

  • Muschi de porc
  • 1 lingura de usturoi pisat
  • 1 lingura de ghimbir proaspat ras
  • 1 ardei iute
  • 3 linguri de sos chili
  • 1 lingura de zahar
  • Seminte de susan
  • Ulei pentru pajit
  • Sare, piper

Preparare:

Se incepe prin a taia carnea de porc in fasii de grosime potrivita. Separat se va toca marunt ardeiul iute. Se toarna ulei intr-o tigaie wok si se prajeste carnea. Cand aceasta capata o culoare rumenie, se scoate pe o farfurie intinsa acoperita cu un prosop de hartie si se lasa pana se absoarbe excesul de ulei.

Mai departe, se vor turna 2 litri de ulei intr-o tigaie wok, care se aseaza pe foc la incins. Se adauga ghimbirul, ardeiul iute si usturoiul si se amesteca pentru aproximativ 20 de secunde. Se presara si zaharul, sosul de chili si 2-13 linguri de apa. In tot acest timp, se amesteca fara oprire in tigaie. Acum se pot adauga si fasiile de carne de porc. Se amesteca ingredientele pana carnea este acoperita in totalitate de sosul thai.

Inca 1-2 minute de prajit vor fi de ajuns pentru a fixa sosul pe carne precum o crusta moale si delicioasa.  Acum se pot scoate bucatile de carne de porc pe o farfurie si se va turna peste ea restul de sos ramas in wok.

Bucataria thailandeza denota o preferinta pentru semintele de susan. Atat estetica, cat si aroma sa sunt cuceritoare. De aceea se recomanda presararea unor seminte de susan peste bucatile de Porc in Sos Thailandez.

Preparatul nostru delicios se poate servi cu taitei sau orez. Daca va place mancarea cu adevarat iute, atunci puteti incerca si un sos chili langa aceasta mancare thai.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read