Timp de lucru 50 minute.

Ingrediente:

10-12 pulpe de pui, 8 morcovi, 4 cepe mici lunguiețe, 2 lămâi. Pentru glazură folosiți 40 g unt topit, 4 căței de usturoi pisați, 100 g zahăr brun, 250 ml zeamă de lămâie, 4 linguri vin alb sec, 4 lingurițe rozmarin.

Preparare:

  1. Se curăță pulpele de pui sub jet de apă și se usucă cu hârtie de bucătărie.
  2. Pentru glazură, se topește untul într-o cratiță, se înăbușă usturoiul, se amestecă zahărul, zeama de lămâie și vinul, se adaugă rozmarinul și se lasă la fiert la foc mic cca. 15 min.
  3. Se ung bine pulpele cu glazura obținută, folosind o pensulă. Se pot pregăti pe grătarul cuptorului sau chiar pe grătar.
  4. În acest timp se taie legumele și lămâia în bucăți mari, se ung morcovii cu ulei și se prepară puțină sare. Apoi se pun legumele pe grătar până devin ușor maronii.

SFAT

Pentru un gust mai bun și mai pătrunzător ungeți pulpele cu glazură inclusiv sub piele. În loc de rozmarin puteți folosi și alte ierburi proaspete, de exemplu oregano sau cimbru sălbatic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.