Ingrediente:

2 kg  pulpa miel, 1.2 kg cartofi fainosi, 100 g unt, 150 ml smantana subtire, 1 lingura mustar dijon, 1 legatura de busuioc, 1 legatura de patrunjel, 10 frunze de salvie, ½ legatura de marar, 6 linguri ulei de masline, sare si piper

Mod de preparare:

Se dau ierburile prin robot cu 6 linguri de ulei si se adauga sare si piper. Cu pasta obtinuta se ung pulpele de miel, se infasoara in folie de aluminiu si se lasa la marinat peste noapte. A doua zi, se incinge cuptorul la 220°C. Se curata cartofii, se taie in sferturi, se baga in apa sarata clocotita, se lasa 5 minute, apoi se scurg. Se indeparteaza ierburile de pe pulpele de miel (se pun de-o parte impreuna cu marinata). Se asaza carnea intr-o tava, inconjurata de cartofi, se adauga putina apa si se da 20’ la cuptor. Se scoate tava din cuptor, se infasoara pulpele intr-o folie dubla de aluminiu si se lasa sa stea asa 5 minute inainte de a le taia felii. In acest timp, se mixeaza ierburile si marinata (puse de-o parte), se toarna intr-un bol impreuna cu untul taiat bucatele, mustarul si smantana, se adauga sare si piper si se amesteca bine. Se pune sosul la bain marie si se serveste impreuna cu feliile de carne si cartofi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here