De Paste surprinde-ti invitatii cu un meniu special de sarbatoare. Poti realiza atat retete traditionale, cat si preparate pentru Paste creative si pline de originalitate. Daca nu stii ce si cum sa faci, citeste propunerile noastre de preparate pentru Paste si cu siguranta vei gasi inspiratia de care ai nevoie sa te apuci de treaba si sa fii mandra de ceea ce pui pe masa in Sfintele zile de Paste.

Preparate pentru Paste: Retete traditionale

Drob de miel

drob-de-pui-316

Timp de pregatire: 20 minute
Timp de gatire: 1 h 40 minute
Timp total: 2 h
Dificultate reteta: mare

Ingrediente necesare

– organe de miel
– 4 oua
– 4 fire de usturoi verde
– 5 fire de ceapa verde
– 1 legatura de patrunjel
– 1 legatura marar
– pesmet
– sare
– Piper

Prepararea drobului de miel

Spala organele in apa rece, curata-le si pune-le la fiert in apa rece fara sare timp de aproximativ 50 minute. Dupa ce se racesc putin, da-le prin masina de tocat impreuna cu toate ingredientele, exceptand ouale. Gusta-le si asigura-te ca ai pus sare si piper destul si adauga si ouale batute. Amesteca pana obtii o pasta omogena si inchegata. Unge o tava cu putin ulei si tapeteaza cu pesmet. Pune carnea in tava, acopera si las-o sa se rumeneasca aproximativ 50 minute. Dupa ce s-a facut, scoti drobul din tava, il lasi sa se raceasca si il pastrezi la frigider invelit in folie.

Bors de miel

Bors de miel

Timp de pregatire: 1 h
Timp de gatire: 1 h
Timp total: 2 h
Dificultate reteta: mare

Ingrediente necesare

– 1 cap de miel
– ½ kg coaste
– 7 cepe verzi
– 4 fire de usturoi verde
– 1 l bors
– 2 morcovi
– 1 pahar de orez
– 1 ou crud
– 1 pahar de smantana
– 1 legatura de patrunjel
– 1 legatura de leustean
– sare

Prepararea borsului de miel

Cureti carnea si o tai bucati, apoi o speli foarte bine cu apa rece. Asezi carnea intr-o oala mare, pui apa cat sa o acopere si o lasi la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, arunci toata apa, speli oala si carnea si apoi adaugi 2 l de apa rece, si o pui iar la fiert. Ai grija ca focul sa fie potrivit. Dupa ce au trecut aproximativ 30 minute, adaugi doi morcovi curatati si taiati felii pe lung, ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugi si sare dupa gust. Le lasi toate la fiert pana verifici legumele si vezi ca s-au inmuiat.
Fierbe orezul 10 minute. Fierbe borsul separat si ia-i toata spuma. Adauga orezul scurs, borsul, leusteanul si patrunjelul tocate marunt in supa in care a fiert carnea. Stinge focul dupa 1 minut si drege borsul cu smanatana batuta si oul crud.

Preparate pentru Paste: Deserturi

Oua de Paste cu nuca de cocos

Oua de paste cu nuca de cocos

Timp de pregatire: 30 minute
Timp de gatire: 60 minute
Timp total: 1 h 30 minute
Dificultate reteta: mare

Ingrediente necesare

Pentru aluat ai nevoie de:

– 180 gr faina
– 80 gr zahar pudra
– 2 galbenusuri
– un pachet de zahar vanilat
– 40 gr nuca de cocos
– 150 gr de unt

Pentru umplutura ai nevoie de:

– 200 gr unt
– 100 gr zahar pudra
– 50 ml rom

Pentru glazura ai nevoie de :

– 100 gr ciocolata neagra
– 100 gr ciocolata alba
– 2 linguri ulei

Pentru decor ai nevoie de:

– colorant alimentar
– un albus de ou
– 150 gr zahar pudra
– o lingura suc de lamaie

Cum se prepara ouale de Paste cu nuca de cocos

1. Prima etapa este sa cerni faina cu zaharul pudra. Adaugi galbenusurile, nuca de cocos, zaharul vanilat si untul taiat bucati. Amesteci bine si si framanti un aluat neted, care trebuie sa fie tinut la frigider timp de 30 minute.

2. Iei aluatul si il intinzi intr-o foaie de 3 mm grosime, tai in cercuri, pe care mai apoi le asezi in forme speciale de ou. Formele trebuie sa fie unse si tapetate.

3. Preincalzesti cuptorul timp de aproximativ 20 minute si bagi formele in cuptor. Dupa ce sunt gata, le lasi intai sa se raceasca putin si dupa scoti din forme, lasandu-le sa se raceasca in totalitate.

4. Tai untul in bucati si il amesteci cu zaharul pudra si romul. Amesteci pana obtii o pasta omogena. Umpli jumatatile de ou cu crema si le lipesti doua cate doua. Baga-le la frigider si lasa-le pana crema devine tare. In functie de preferinte, anumite oua le treci prin ciocolata alba topita cu o lingura de ulei, iar altele prin ciocolata neagra topita cu o lingura de ulei.

5. Lasi ouale sa se intareasca si bati albusul cu zaharul pudra si sucul de lamaie. Colorezi glazura cu ce nuanta de colorant alimentar doresti. Poti face jumatate de ou o nuanta si jumatate alta nuanta. Decorezi astfel ouale si le lasi sa se intareasca. Desertul este gata!

Briose de Paste surpriza

Briose de Paste

Timp de pregatire: 30 minute
Timp de gatire: 30 minute
Timp total: 1 h
Dificultate reteta: medie

Ingrediente necesare

– 500 gr faina
– 2 lingurite jumatate de praf de copt
– 1 lingurita de sare
– 150 gr de margarina
– 225 gr zahar brun
– 180 gr zahar alb
– 2 oua
– 1 lingurita esenta de vanilie
– 310 ml lapte
– 24 oua mici de ciocolata, cumparate din comert
– forme de briose

Prepararea brioselor de Paste

1. Primul pas este sa preincalzesti cuptorul la 175 grade Celsius. Ungi 24 de forme de briose. Amesteci faina, praful de copt si sarea.

2. In alt bol amesteci margarina, zaharul brun, zaharul alb, pana obtii o crema foarte pufoasa. Adaugi cele doua oua si pui esenta de vanilie. Pui faina, alternativ cu laptele si amesteci pana imbini perfect toate ingredientele.

3. Umpli o treime din formele de briose cu amestecul pe care l-ai obtinut, iar in mijlocul briosei pui cate un ou de ciocolata apoi adaugi si restul de aluat, pana ce forma se umple de doua treimi.

4. Pui totul la cuptor timp de 20 minute. Verifici din cand in cand sa vezi daca s-au rumenit. Cand observi ca au devenit aurii, le scoti. Poti decora fiecare ou in parte cu diferite glazuri, in functie de preferinte si gust.

Masa de Paste aduna laolalta familia, prietenii si oamenii pe care-i iubesti. Asa ca trebuie sa te pregatesti temeinic pentru acest moment si sa-i impresionezi pe toti cu preparate pentru Paste traditionale, dar si cu deserturi pline de originalitate, ce au tematica respectiva.

Nu e atat de usor sa gatesti preparate pentru Paste, insa rezultatul final cu siguranta te va multumi pe deplin daca urmezi instructiunile asa cum trebuie.

Pofta buna!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.