Ingrediente

  • aluat frantuzesc (patrat sau rotund) un pachet,
  • spanac 1kg,
  • morcov 2 bucati,
  • ceapa rosie 2 bucati,
  • usturoi 2 catei,
  • cascaval ras 200-300 gr,
  • 2-3 linguri de parmezan ras,
  • ulei 4-5 linguri,
  • smantana 200 ml,
  • sare si piper dupa gust.
  • hartie de copt
  • Mod de preparare
    Intr-o oala inalta, punem apa si un pic de sare . Dupa ce a dat in clocot, adaugam spanacul, il lasam cel mult 2-3 minute in apa sa fiarba, apoi il scoatem si il lasam la scurs de apa.

    In alta tigaie incepem sa pregatim umplutura.

    Se pune uleiul la incins, apoi adaugam ceapa tocata. Dupa ce s-a rumenit putin, adaugam morcovul si usturoiul, la vreo 3-4 minute adaugam si spanacul, amestecam bine. Dupa aceea, adaugam si smantana, sarea si piperul , mai lasam 5 minute maxim. Inchidem focul si lasam compozitia sa se raceasca putin.

    Intre timp, dam drumul la cuptor sa se incalzeasca la 180-200 grade.
    Cand cuptorul este incins, pregatim foile de aluat (eu am avut foile rotunde de dimensiunea unei pizza). In tava de cuptor am pus hartie de copt, apoi o foaie de foietaj, am adaugat compozitia, apoi am presarat cascavalul ras peste, deasupra compozitiei am pus cea de-a doua foaie de foietaj pe care am imbinat-o bine cu cea de dedesubt, sa nu se desfaca la copt. Deasupra am presarat parmezan ras.
    La cuptor trebuie sa stea circa 20-25 de minute (depinde de cuptorul fiecaruia). Cand aluatul s-a ridicat si este putin auriu,este gata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here