HomeRetete CulinarePasca fara aluat pentru Paste, cu branza si stafide

Pasca fara aluat pentru Paste, cu branza si stafide

61315044

Alaturi de ciorba de miel, friptura la cuptor si ouale vopsite, pasca cu branza si stafide nu trebuie sa lipseasca din meniul de Paste. Reteta pe care ti-o propunem este simpla si delicioasa. Bogdan Roman de la MasterChef ne-a dat o reteta simpla de pasca fara aluat, dar foarte gustoasa.

Imi place si pasca traditionala, dar parca are prea mult cozonac si decat sa tot aleg branza delicioasa, mai bine fac o pasca fara aluat. Mai simpla de facut si mult mai gustoasa, dupa parerea mea“, a spus el.

Cum pregatim pasca de Paste fara aluat

Ingredientele de care avem nevoie pentru a prepara aceasta reteta de Paste sunt: 100ml rom/whisky sau apa calda pentru inmuiat stafidele, 1 coaja rasa de lamaie, amaretto , esenta de vanilie sau zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 5 linguri de faina , 8 linguri de zahar, 5 oua, 100g stafide, 600g branza de vaci.

Pentru inceput, punem stafidele la inmuiat in putin alcool, cat sa le acopere. Daca nu avem alcool, le putem inmuia si in apa calda. Cu cat este apa mai calda, cu atat se vor inmuia mai repede.

Alegem galbenusurile de albusuri si amestecam galbenusurile cu branza de vaci, zaharul, stafidele, coaja de lamaie, si vanilia. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.

Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Amestecam bine pana nu mai avem cocoloase de faina. Aici trebuie sa avem putina grija pentru ca daca branza de vaci este uscata vom folosi mai putina faina, iar daca branza este foarte moale, vom folosi mai multa faina.

Separat batem albusele spuma cu un praf de sare. Amestecam cu grija si albusele in compozitie. Aceasta compozitie nu trebuie sa fie foarte moale, dar totusi sa curga greu.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina sau gris. Turnam compozitia si o bagam in cuptorul incins la 180 grade (mediu) timp de 15 minute. Apoi micsoram putin temperatura (pana la 160 grade) si mai lasam aproximativ 35-40 minute, pana capata o crusta aurie. Obligatoriu se va face testul cu scobitoarea. Pasca trebuie sa se raceasca incet inainte de a fi taiata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read