HomeRetete CulinarePasca cu ciocolata alba, surpriza de pe masa de Pasti

Pasca cu ciocolata alba, surpriza de pe masa de Pasti

Mesele pe care le organizezi pentru sarbatorile mari de peste an cer preparate culinare pe masura, de la felurile principale pana la deserturi. Cum poti sa obtii un festin pe cinste, care sa-i impresioneze pe cei dragi? Combina retetele traditionale cu cele moderne. De exemplu, incearca o reteta de pasca cu ciocolata alba. Citeste care sunt secretele ei!

Timp de pregatire:30 de minute
Timp de gatire:aproximativ o ora
Timp total:o ora si jumatate
Metoda de preparare:coacere
Dificultatea retetei:medie

reteta pasca cu ciocolata

Ingrediente necesare pentru pasca cu ciocolata

Pentru blat

100 g de unt;
150 g de faina;
o lingura de cacao;
un ou;
100 g de zahar;
un praf de sare;
putin praf de copt;

Pentru crema

300 g de branza de vaca (dulce);
un sfert de pachet de unt;
75 g de zahar;
100 ml de smantana lichida;
50 g de smantana normala (cat mai grasa);
doua oua;
50 g de ciocolata alba;
20 g de amidon;
esenta de vanilie sau de migdale.

Iata cum poti sa prepari pasca cu ciocolata

Mai intai, prepara blatul de cacao. Amesteca ouale cu zaharul, pana se topesc cristalele, dupa care adauga untul. Incorporeaza sarea si praful de copt in faina si adaug-o treptat peste oua. Pune si cacaua si omogenizeaza compozitia. Toarna totul intr-o tava si introdu-o in cuptorul preincalzit pentru un sfert de ora.

Intre timp, prepara si a doua compozitie. Amesteca ouale cu zaharul, pune si branza, smantana normala, untul si amidonul. Cat timp te ocupi de aceste ingrediente, incalzeste smantana lichida, dupa care toarn-o peste ciocolata alba maruntita grosier. Asteapta sa se topeasca, apoi amesteca bine si toarn-o peste celelalte ingrediente.

Scoate blatul de cacao din cuptor si toarna deasupra si compozitia din ciocolata alba, dupa care introdu tava din nou la foc pentru 30-40 de minute. Timpul de coacere depinde mult si de tipul de cuptor pe care il ai si de temperatura pe care o folosesti la gatit. Prin urmare, este recomandat sa verifici din cand in cand pasca de ciocolata.

Scoate desertul din cuptor si lasa-l la racit. Pune-l pe un platou si taie-l in forma dorita sau feliaza-l la servire. Pentru un aspect cat mai interesat, decoreaza cu fructe, cacao sau fulgi de migdale.

Incearca si tu cea mai gustoasa reteta de pasca de ciocolata anul acesta de Pasti si cu siguranta va deveni desertul preferat de pe masa festiva!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read