Ingrediente:

1kg muschi de vita, 1 catel de usturoi, 100ml coniac, 150g unt, 150g cascaval, 2 linguri smantana, 1 lingurita piper rosu boabe,  sare, piper

Mod de preparare:

Curata carnea de pielite si de eventuale tendoane, spal-o, scurge-o de apa si sterge-o cu un servet de bucatarie. Taie apoi muschiul de vita in sase bucati cat mai egale si punele intr-un castron mai mare. Pune peste bucatile de carne coniacul, piperul rosu sfaramat si usturoiul tocat cat mai marunt. Pune castronul in cuptor, la foc cat mai mic, pentru 30 de minute si lasa usa cuptorului deschisa. Da cascavalul pe razatoarea mare, amesteca-l cu jumatate din cantitatea de unt si pune vasul la foc mic pana ce cascavalul se topeste, apoi adauga smantana si omogenizeaza bine.

Scoate bucatile de carne din cuptor si rumeneste-le circa 4-5 minute la foc potrivit in untul ramas, intorcandu-le pe toate
partile, apoi scoate-le pe un platou. Presara-le cu sare si piper dupa gust, acopera-le cu un capac si pastreaza-le la cald. Pune in tigaia in care ai prajit carnea, sosul de cascaval, adauga zeama in care au stat bucatile de carne la marinat si lasa sosul 1-2 minute la foc mic. Serveste muschiul de vita cald, taiat in felii, si toarna peste acesta sosul de cascaval fierbinte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.