HomeRetete CulinareMucenici Muntenesti!

Mucenici Muntenesti!

Ingrediente:

Faina, apa, sare, nuca macinata, zahar, scortisoara

Mod de preparare:

Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framanta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucatele din aluat si se formeaza suluri ceva mai subtiri decat macaroanele. Din aceste suluri se modeleaza covrigei sau opturi, cat mai mici, care se lasa sa se usuce de la o zi la alta. Se pune la fiert apa cu zahar, dupa gust, si, cand clocoteste, se introduc mucenicii. Se fierb pana se inmoaie. Se iau de pe foc si se adauga nuca pisata, pana cand zeama se ingroasa. Uscarea mucenicilor inainte de fierbere este absolut necesara, pentru a se evita absorbtia unei cantitati prea mari de apa in timpul fierberii si deformarea lor. Se servesc reci, presarati cu nuca pisata, zahar tos si scortisoara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read