HomeRetete CulinareFriptura de miel la cuptor si gratar

Friptura de miel la cuptor si gratar

61313420

Friptura de miel la cuptor preparata pentru Paste trebuie sa fie bine patrunsa, condimentata si aromata. Te invatam cum sa alegi carnea de miel, cum sa o pregatesti si cat sa o tii la cuptor, astfel incat friptura de miel pentru Paste sa fie delicioasa. O friptura de miel suculenta si gustoasa se gateste in functie de cateva mici secrete. Dupa ce le inveti nu ai cum sa dai gres si poti prezenta cu mandrie o pulpa de miel impanata cu ustuori si rozmarin sau chiar costite de miel cu sos picant.

Cum alegi carnea de miel pentru friptura la cuptor

Cand mergi la cumparaturi alege bucati de carne de miel slaba, fara prea multa grasime, din care iti va fi usor sa pregatesti friptura la cuptor. Carnea pentru aceasta reteta de Paste trebuie sa fie ferma la atingere, sa aiba un miros specific de oaie, o culoare rozalie si sa nu fie lipicioasa. Asigura-te ca pentru friptura de miel la cuptor alegi o sursa sigura de carne. Chiar daca pretul e tentant, recomandarea este sa nu cumperi carne de oriunde, altfel risti sa iti petreci Pastele la… spital.

Cum pastrezi carnea de miel pentru friptura de Paste

Carnea de miel pentru friptura la cuptor ar trebuie sa ocupe ultimul loc pe lista de cumparaturi de Paste, astfel incat sa fie proaspata si sa nu fie nevoie sa o tii prea mult in frigider. Daca iei carne de miel congelata, lasa-o sa se dezghete in frigider si nu la temperatura camerei. Carnea de miel cruda decongelata trebuie sa fie folosita cat mai repede. Carnea de miel tocata, taiata in bucatele sau feliata este mult mai perisabila in comparatie cu o bucata mare. Asa ca nu te apuca de portionat decat cu putin timp inainte de a gati aceasta reteta de Paste. Bucatile de friptura care raman dupa masa de Paste trebuie puse la frigider cat mai repede (maxim 2 ore dupa ce au fost gatite).

Ce poti prepara din carnea de miel pentru masa de Paste

Din pulpa, antricot, ceafa si spata de miel poti sa faci fripturi delicioase la cuptor. Pulpa de miel poate fi pregattita si pe gratar, in timp de antricoatele fara os pot fi folosite pentru rulada. Cea mai vanata bucata de carne de miel, mai ales pentru frumoasele costite cu os este partea de pe spatele mielului care contine un grup de cotlete. Acestea pot fi pregatite separat sau ca o adevarata coroana din friptura de miel. Bucatile slabe de carne de miel, din spata sau pulpa pot fi folosite si pentru frigarui, stufat sau tocanita. Secretul pentru orice friptura de miel suculenta este marinarea ei.

Cum pregatesti friptura de miel la cuptor si gratar

Carnea de miel trebuie gatita la temperaturi mici, in jur de 160 grade Celsius. Coacerea la temperaturi joase pentru un mai mult timp va face ca friptura sa fie moale si suculenta. Ca sa eviti uscarea fripturii atunci cand folosesti bucati de carne de miel si nu o pulpa intreaga, este recomandat sa ungi friptura cu ulei sau sa o stropesti din cand in cand cu sosul care se formeaza in tava. Pentru mai multa precizie ar fi bine sa ai un termometru pentru carne, cu care sa verifici daca friptura de miel este gata, mai ales daca gatesti o bucata de friptura dintr-o pulpa intreaga.

In functie de cat de patrunsa vrei sa fie carnea, termometrul ar trebui sa arate 60 grade Celsius entru o friptura in sange, 65 grade Celsius pentru o friptura patrunsa usor si 70 grade Celsius pentru o fripura bine patrunsa. Tine cont de faptul ca o bucata de carne de miel fara os va fi gata mai repede decat una cu os. In plus, o bucata de carne de miel care are un strat de grasime la suprafata ei are nevoie de un timp mai mare de gatire decat o bucata de carne slaba. In functie de cat de mare este friptura ea poate sta la cuptor si cateva ore bune ca sa se patrunda.

Condimente pentru carnea de miel

Carnea de miel este mai gustoasa daca este marinata inainte de preparare (cateva ore la frigider). Fiecare reteta are propriile condimente, dar poti inventa o reteta de Paste noua daca amesteci dupa gust si inspiratie condimentele si carnea de miel. Poti folosi usturoi, boia dulce, seminte de mustar, cimbru, rozmarin, piper, ceapa verde, ardei, menta, foi dafin, curry.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read