HomeRetete CulinareFrigarui de porc cu sos de alune!

Frigarui de porc cu sos de alune!

Ingrediente:

600g pulpa de porc, 150g alune prajite, 2 kiwi, 4 cepe mici, 2 ardei grasi, 1 lingurita curry, 300ml supa de pui (din cub), 200g unt (pref. de arahide), 1 lingura zahar, 1 lingurita rasa boia de ardei dulce,  sare, piper

Mod de preparare:

Curata carnea de pielite si tendoane, spal-o, scurge-o bine de apa si tai-o in cubulete de circa 3 cm. Presara bucatile de carne cu sare, piper, curry si tavaleste-le prin uleiul amestecat cu kiwi-ul curatat de coaja si pasat. Acopera vasul cu folie de plastic si pune-l la figider pentru 30 de minute. Intre timp, curata ceapa, spal-o si toaca 2 dintre acestea marunt. Caleste ceapa in unt circa 4 minute, apoi adauga alunele macinate, iar dupa 2-3 minute pune supa. Lasa sa fiarba 5 minute, apoi pune zaharul, boiaua de ardei si potriveste de sare si piper. Acopera vasul cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic inca 10 minute. Intre timp, pune pe bete de frigarui bucatile de carne, alternativ cu bucati de ardei gras si ceapa. Pune frigaruile pe un gratar incins si frige-le la foc potrivit circa 10 minute, intorcandu-le pe toate partile. Serveste frigaruile fierbinti, cu o garnitura la alegere si stropeste totul cu sosul de alune fierbinte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read