HomeRetete CulinareCea mai populara prajitura de Pasti: Pasca cu branza

Cea mai populara prajitura de Pasti: Pasca cu branza

De pe masa de Pasti nu trebuie sa lipseasca traditionala pasca. Aceasta prajitura cu branza si stafide ocupa un loc de cinste in randul mancarurilor de al caror gust ne bucuram in Ziua Invierii Domnului, alaturi de cozonac, oua rosii si friptura de miel. Daca vrei sa te bucuri si tu de gustul acestui preparat, noi iti spunem ce pasi trebuie sa urmezi pentru a-i savura aroma.

Iata ce trebuie sa faci pentru a pregati pasca cu branza!


Reteta de pasca cu branza

Pentru aluatul acestei prajituri, tine la indemana urmatoarele ingrediente:

-400 de grame de faina;

-100 de grame de zahar;

-50 de grame de unt;

-200 mililitri de lapte;

-doua-trei linguri de ulei;

-un cub de drojdie;

-un varf de cutit de sare;

-esenta de vanilie.

Ca sa faci si delicioasa umplutura, scoate din frigider si din camara:

-800 de grame de branza de vaci;

-200 de grame de zahar pudra;

-50 de grame de unt;

-patru oua;

-trei linguri de smantana;

-o lingura de gris;

-doua pliculete de zahar vanilat;

-150 de grame de stafide;

-coaja rasa de la o lamaie;

-un varf de cutit de sare.

Pentru uns:

-doua oua;

-un pliculet de zahar vanilat.

Iata ce trebuie sa faci pentru a prepara aceasta prajitura de Paste:

1. Incalzeste o ceasca de lapte, adauga o lingurita de zahar si drojdia, amestecand pana cand se omogenizeaza. Intr-un alt castron, pune faina, fa un gol in mijloc si adauga ouale, laptele ramas, drojdia inmuiata si putin zahar. Incepe sa framanti aluatul, adaugand pe rand celelalte ingrediente ramase. Cand obtii o coca omogena, las-o la dospit la caldura, timp de o ora, asa cum se face in cazul cozonacului.

2. Intre timp, pregateste umplutura din branza, zahar, unt, oua batute si smantana. Nu uita sa adaugi zahar vanilat si coaja rasa de lamaie pentru aroma, o lingura de gris pentru a omogeniza compozitia si stafide pentru savoare. Praful de sare el si el rolul lui si anume acela de a potenta gustul dulce al stafidelor. Tine umplutura la frigider pana cand timpul necesar dospirii se scurge.

3. Dupa aceea, intinde aluatul cu un sucitor pana cand obtii o foaie subtire, aseaz-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt, inteap-o cu o furculita si taie surplusul care ramane peste marginile tavii. Pune deasupra umplutura de branza si, la final, foloseste coca ramasa pentru a crea diverse modele, cum ar fi impletiturile.

4. Pentru a unge pasca, bate cele doua oua, amesteca-le cu zaharul vanilat si foloseste o pensula lata in scopul aplicarii compozitiei pe suprafata prajiturii.

5. Lasa pasca cu branza in cuptor timp de aproximativ o ora, iar cand este gata, scoate-o si unge-o cu apa amestecata cu zahar si cu putin ulei. Pentru a fi frageda, pastreaz-o intr-un stergar de in.

Pofta buna!

Aceasta prajitura de Pasti va ocupa un loc de cinste pe masa cu bucate traditionale . Prepar-o si tu si savureaz-o alaturi de dragi de sarbatori!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read