Ingrediente

1 lingurita praf de copt

4 buc. oua

100 ml lapte

1 varf sare

250 gr zahar

100 ml ulei de floarea soarelui

250 gr faina alba

2 buc. plicuri de zahar vanilat

500 gr prune

Mod de preparare

Galbenusurile de la cele 4 oua le batem cu 250 g zahar dupa care adaugam pe rand cei 100 ml ulei si 100 ml lapte continuand sa mixam usor . La cei 250 g faina adaugam lingurita de praf de copt si zaharul vanilat impreuna se adauga la compozitia de galbenus mixand in continuare. Albusurile le batem spuma cu 1 praf de sare dupa care o adaugam la compozitia de galbenus. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi compozitia rezultata o turnam in tava tapetata cu hartie de copt .Asezam peste compozitie prunele taiate pe jumate una langa alta , cat mai strans ,dupa care dam tava la cuptor. Lasam initial la foc mare timp de 5 minute pana incepe blatul sa se ridice ,apoi reducem focul la minim si lasam sa se coaca.Dupa ce sa racit o taiem cuburi si o pudram cu zahar vanilat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here