Ingrediente:

1,500 kg calcan, 2l apa, sare, 6 cartofi mijlocii, 50 g unt proaspat

Mod de preparare:

De obicei calcanul nu se serveste intreg. Cand este de marime potrivita, se curata inauntru, se taie cu un foarfece mare coada si inotatoarele de jur imprejur si se spala bine in mai multe ape. Se face o taietura in lung pe partea unde pielea este neagra, aproape de sira spinarii, astfel incat la fiert pestele sa fie patruns la fel de caldura. Se asaza pestele in vasul special de fiert peste cu partea alba in sus, cu apa rece si putina sare. Se pune la foc mare pana incepe sa fiarba.

Se trage apoi pe marginea masinii si se lasa sa fiarba in clocote mici. Se incearca cu un chibrit. Cand lemnul intra usor in partea cea mai groasa, pestele este fiert. Se curata de piele, se asaza pe farfurie si se serveste cu cartofi fierti si cu unt. Pestele taiat din bucata se fierbe in acelasi fel. Foarte gustos este ficatul de calcan. Se poate pregati fiert sau prajit, ca si pestele.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.