508x318_budinca-de-gris-cu-fructe-de-padure-203942Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 100 gr gris
  • 200 gr zahăr
  • 4 ouă
  • 1 esenţă vanilie
  • 200 gr afine
  • 100 gr mure
  • 2 linguri zeamă lamaie

Mod de preparare:

Fierbem laptele cu 100 gr zahar şi cu grisul. Mestecăm continuu până începe să se îngroaşe. Lăsăm să se răcorească.

Adăugăm vanilia şi gălbenuşurile. Batem spuma tare (albuşurile) şi le încorporăm în compoziţie.

Ungem o tavă de chec cu unt  şi turnăm jumatate din compoziţia de gris.

Afinele le amestecăm cu 100 gr zahăr, adăugam 50 ml apă şi zeama de lămâie şi le dăm un clocot . Vor prinde consistenţa unui sos.

Punem jumătate din sosul de afine peste budincă apoi presărăm murele .

Turnăm restul de gris deasupra şi dăm la cuptor până se rumeneşte uşor.

Lăsăm să se răcească, iar apoi răsturnăm budinca cu fundul în sus pe un platou.

Turnăm deasupra restul de sos de afine rămas apoi porţionăm.

Delicious :) POFTĂ BUNĂ!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.